Lillfisan sover... Har sparkat av sig täck...

dsc00568 (MMS)

Lillfisan sover... Har sparkat av sig täcket, vänt på sig och somnat. Sötnos!


Magnus öppnar sin 30års present


Magnus 30 år

Igår fyllde min älskling 30 år! Snacka om gammal... ;) Ha ha!

Träffade honom första gången på en fest i April 2007. Den kvällen såg ha ut såhär:



Tyckte att han va klart snyggast av alla killar som va på festen och dessutom den trevligaste.
Då Jenny (som jag va med och den enda jag kände) vart lite överförfriskad så försvann hon mest hela tiden. (Vi va då på bowlinghallen i Östhammar) Som en räddare i nöden kom Magnus och gjorde mig, den vilsna själen, sällskap. Vi pratade massor och vi avslutade väl kvällen med att kramas lite och nån liten puss slank väl med. Mer än så vart de inte och livet fortsatte som vanligt.
Vi pratade lite ibland (bara som vänner) och jag jobbade ibland på hans jobb så då sågs vi lite också. Visste ju att han va lite intresserad av Jenny och jag hade väl också andra så det vart inget mer än så.
Men på hösten så började han jobba i Österby ca 300 m från där jag bodde så då hördes vi av lite oftare och han började visa intresse. Vi umgick väl en del, men då jag hade en annan så va det inget mer än vänskap och det sa jag till Magnus. Han vart väl lite besviken och lät mig va en stund men sen började han igen och gav verkligen inte upp. Tyckte väl att det va ganska jobbigt ett tag och min mamma tyckte att jag typ va dum i huvet som inte satsade på Magnus istället. Han hjälpte mig med allt och fanns alltid där om det va nåt. Så tillslut gav jag upp och vi vart ett par den 5 februari 2008.

Tack älskling
för att du inte lät mig vara i fred. Hade jag vetat då va som väntade så hade jag gett upp mycket tidigare! ;) Jag ångrar verkligen inte mitt beslut då jag vart den lyckligaste i världen.
Du är allt för mig och jag kommer att finnas vid din sida så länge du önskar!!!

JAG ÄLSKAR DIG MAGNUS!!! ♥♥

Grattis på födelsedagen hjärtat!

Midsommarhelgen

Vart en ruskigt dålig uppdatering nu på några dagar. Men jag har haft lite annat att göra...

Fredagen började med att vi pysslade lite ute och vid 12 gick vi ner till hembygdsgården (500 m hemifrån) och tittade på när dom reste stången, dansade och sjöng. Träffade på lite grannar vilket va väldigt trevligt och så köpte vi lite lotter. Men som vanligt med min tur så vann vi inget. Antar att jag haft tur i kärlek istället! ;)

På kvällen åkte vi över till Gräsö. Hade en överraskningsfest för Plutten som fyllde 30.

 Obs! Bilden är inte från festen.

Snacka om att han vart förvånad när han kom in och alla stod där och sjöng "Ja må han leva". God mat och trevligt sällskap!
Natalie va duktig som vanligt och sa inte speciellt mycket. Hon satt i barnstolen när vi åt och sen prata hon lite med folk för att senare somna i vagnen en stund. Vakna inte ens när vi sjöng (återigen) och hurrade för Plutten.
Vi åkte hem vid 23 tiden då vi behövde lite sömn inför lördagen.



Midsommardagen gick vi upp vid 8. Åt frukost och sen började vi fixa med allt som skulle göras inför kvällen. Jag ställde mig och gjorde 8 st äppelpajer som vi skulle ha till efterrätt. Magnus höll på att fixa ute.
Jill och Adam kikade över en sväng för att gratta Magnus. Gick även över till grannen för att kolla att allt va i sin ordning. (Han hade satt ihop Magnus present åt mig då min tid va lite knapp)
Slog även in resten av presenterna medans Magnus höll sig utomhus.
Vid 15 tiden kom mamma, Tarmo och Markus och hjälpte till med att fixa sallad, koka potatis och göra bål. Vart jäkligt stressigt på slutet. Vid 17.30 va jag någorlunda klar, bytte om och gick ut. Va då jäkligt mycket folk här så jag tänkte nästan vända och gå in igen. ;) Folkskygg som få! Ha ha...
Men vi drack lite välkomstbål och miglade lite innan det va dax att äta.
Mestedels av maten hade svärföräldrarna stått för.
Vi bjöd på rökt lax, tjälknöl (rostbiff), potatissallad, färskpotatis, sallad, bröd öl och vin. Till efterrätt vart det äppelpaj och jordgubb-/rabarberpaj med vaniljsås eller glass.
Alla verkade gilla maten och var nöjda och glada.

Mitt i efterrätten smög jag och grannarna (Morgan och Olle) över till Morgan och hämtade Magnus present. Han vart ganska förvånad när vi kom med fyrhjulingen och kärran efter med en stor gasolgrill på.



Han vart verkligen glad. Trodde liksom inte att det va sant riktigt. Han har ju verkligen velat haft en såndär grill. Den här kan man både grilla med gasol och kol i. Väldans praktiskt.
När han hade öppnat den samlades typ alla karlar runt grillen för att inspektera. Vi kvinnor va väl inte riktigt lika intresserade. ;) Märktes ju vilka som brukade få grilla när dom va hemma. ;)
Va ganska många som ville byta in grillen mot nåt annat så jag tror dom vart lite avis! Det är ju ett gott tecken! Då hade jag gjort en bra affär.

På kvällen dracks och pratades det en massa och vi hade verkligen jättetrevligt.






(Tror att vi va runt 60 pers allt som allt. Va ca 70 som va anmälda men några föll tyvärr bort)

Vi höll igång ända tills kl 3 på natten. Va min familj (som ändå skulle sova kvar) och grannarna som va kvar till sist.
Kändes lite tomt att lägga sig sen då Natalie inte låg i sin säng. Hon åkte med sin faster när dom åkte härifrån ut på ön och skulle sova där så vi fick ha trevligt, sova ut och hinna plocka undan lite på söndagen.



Vaknade till vid 8 på söndagen. Orkade inte riktigt gå upp då så jag låg kvar och halvsov fram till klockan 10. Då hade Magnus och Klara (min brors sambos dotter på 3 år) städat undan ute. Dom hade varit så duktiga. Va inte allt för mycket att plocka undan heller. Alla hade skött sig väldigt bra! ;)
Sen åt vi frukost, plockade undan alla bord och stolar, solade lite och bara tog det lugnt.
Magnus brorsbarn Alfred och Albert sov kvar här så till 15 tiden så skjutsade vi dom till Gräsöfärjan och sen åkte vi ut mot raggarön för att hämta hem en saknad Natalie.
Vart kvar en stund och tittade på fotbollen på tvn och sen fick vi mat innan vi åkte hem igen.
Natalie hade varit så duktig och snäll hela tiden. Hade bara ätit, sovit, pratat och varit allmänt glad. Hon kan hon min tjej! ;) Va inte ett dugg orolig medans hon va borta. Hon va i trygga händer hos Ewy och Kimmen och jag antog att dom skulle rinag om det skulle va nå speciellt. Men dom behövde aldrig ringa...
Magnus va lite mer nojig än mig och ville verkligen inte att hon skulle sova borta. Lyckades väl övertala honom på lördag eftermiddag. Men han överlevde ju utan henne så ångesten gick väl över. Min söta älskling!
Kom hem vid 22. Då fick Natalie lite mat, ny blöja och pyjamas och sen gick vi och la oss.

Nu ska det provgrillas i Magnus 30års pres...

dsc00561 (MMS)

Nu ska det provgrillas i Magnus 30års present.


Nu är dom och pressar hö här hemma...

dsc00548 (MMS)

Nu är dom och pressar hö här hemma...


Tandläkaren

Va hände med min dotter inatt?
Hon somnade vid 20.30 igår och sov ända fram till 8.20 i morse. HELT GALET!!!!
Jag tittade flera gånger om hon andades och det gjorde hon ju. Kanske va bra att äta gröt på kvällen. Sen hade hon vänt sig och sov på mage så det kanske gjorde sitt. Tog bort kudden igår också för hon ligger ändå inte på den. Eller ja, den ligger mest under rumpan eller fötterna eller är ute på flygtur.
Kändes i alla fall jättekonstigt att inte bli väckt inatt. Men ganska skönt! Har dock legat vaken emellanåt och väntat på att hon ska vakna, men det skedde aldrig. Hoppas hon börjar sova så här nu. Då kommer jag nog aldrig mera vara trött! ;)

Idag har jag varit hos tandläkaren och lagat ett litet hål. Va där kl 10 imorse och bedövningen har precis släppt. Vart typ bedövad i hela höger sida av huvet. Kändes jättekonstigt när man prata och jag bet mig i tungan x antal gånger. Dricka va typ omöjligt!
Åkte till Gränby efter jag varit hos tandläkaren. Tog en lunch med mamma och handlade lite på bolaget. Vi har redan handlat det mesta men jag köpte lite till + några alkoholfria alternativ.

Sen åkte jag till Willys och handlade lite också. Typ det som Magnus hade glömt eller missat. Man kommer ju på nya saker hela tiden som man kan behöva ha till lördag.

Natalie har varit hemma med Magnus och Markus. Dom har rest tältet och ställt upp borden.
Nu ska jag snart skjutsa ner Markus på fotbollsträning. Ska hämta hem honom igen sen. Han flyttade hit till på fredag. Mamma frågade mig idag om jag visste va han var för han hade inte sagt nåt till henne. Men hon är nog ganska van att han inte är hemma så hon vart nog inte allt för orolig.

Ros

Va mycket trevligt att ta en fika vid husbilen med Nettan! Rasmus och Oskar va såklart också med även om Oskar sov nästan hela tiden som vi va där. Men han och Natalie hann prata lite med varandra i alla fall. Rasmus va så söt och låg på filten och krama henne innan vi skulle åka.

Efter fikat åkte vi till pappa och satte en ros på graven. Självklart sjöng vi och grattade honom också. Tanten som satt på en bänk en bit bredvid måste ha trott att vi inte va riktigt friska. ;) Men kan han inte vara med oss här så måste vi ju sjunga vid graven. Natalie tog också en och en annan ton, även om dom inte stämde riktigt överens med det jag sjöng! ;)



Rosen som vi satte ner idag.
Satte blommor i en vas till pappa i fredags också och dom va de enda blommorna som inte hade vissnat så dom fick stå kvar en stund till. Den lilla vita fågeln är till minne av min bror... (han älskade fåglar)



Pappas fina sten...


Nu på kvällen har vi ätit middag. Lillebror beställde makaroner och köttbullar med gräddsås så det åt vi idag.
Nu håller han på och klipper gräs och Magnus fixar lite han också. Bär in allt dricka han handlat på systemet idag tex. Vart en del då det kommer ca 70 pers på lördag.
Natalie har fått lite gröt, så snart ska hon få byta om till pyjamas och göra sig klar för natten. Ska väl äta lite ersättning innan hon somnar också.

Östhammar

Natalie sover en liten stund nu, sen ska vi åka till Östhammar och hälsa på Nettan och barnen. Dom är i sin husvagn. Bäst att passa på att ses när dom ändå är så nära!
Efter det ska vi åka till graven och sen hämta Markus. Ska se om han vill bo här några dagar. Han är ju ändå ensam hemma...
Syrran ska snart åka upp till "killen" (dom är ihop, men ändå inte så det är svårt att veta vad som är vad från dag till dag) som förtillfället är uppe i Dalarna. Är bra att hon får komma ut lite och se nåt annat än Österby. Man kan behöva vidga sina vyer och komma utanför 50 skyltarna ibland. ;)

Nu ska jag packa ihop lite saker så vi är klara att åka när Natalie vaknar.

Godmorgon mamma!

Detta vaknade jag till imorse när jag slog upp ögonen.



Tittut mamma! Är du vaken?
(hon hade lagt näsan på spjälskyddet) ;)

Älskade söta lilla unge!!!


Natalie sover

Har ju sagt att Natalie allt som oftast ligger och sover väldigt konstigt. Här kommer lite bilder som visar detta!



En fot utanför...



Somnade på lekmattan...







Sover med leksaker i munnen...



Ligger på tvären i sängen när hon vaknar...



Håller i spjälorna i sömnen...



Ligger mot huvudgaveln med fötterna utanför...



Kikar på sin mamma...


Grattis pappa!

Idag fyller min älskade pappa 60 år!

Mina tankar kommer att gå till honom hela dagen.
Önskar sååå att han kunde få vara med oss här, få träffa sitt första barnbarn, fira sin bästa svärson på midsommardagen och bara vara en stor del av vårat liv. Tyvärr gick han bort innan han fick uppleva allt detta.
Är 6 år sen han gick bort, men inom mig känns det som igår. Saknaden är enorm!!!
Men jag är ändå glad för den tid vi fick tillsammans. Så evigt tacksam för att jag fick umgås med min pappa dom sista åren i hans liv!

Jag älskar dig pappa!!!

Ska åka till graven senare idag och pyssla om dig! ;)



Bild på pappa när han va liten



Pappa som vi minns honom!


(tog kort på fotografier av pappa, därför är dom lite suddiga)

Upptagen

Har varit upptagen med ett hemligt uppdrag idag. Så det blir inte mycket skrivet här.
Nu ska vi snart åka ut till Gräsö. Svärföräldrarna ska hjälpa till med maten till festen och då måste vi ju handla lite till dom så dom har nåt att göra maten av... ;)

Godnatt

Så där... Då va man nyduschad och ren. Har dessutom gjort rent mina tänder ordentligt som min tandläkare vill att jag ska göra varje dag (men som jag inte gör dumt nog!). Borstat, tandtrådat, pillat och munsköljt.
Ska ju dit och laga ett hål på torsdag och då vill man ju va tipptopp förövrigt! ;)

Nu ska vi gå och sova.

Natti natti!

Nyslaget

Nu på kvällen har grannen slagit våra ängar. Blir så fint när dom är slagna och man slipper se allt vildvuxna gräs.



Självklart va hunden med, men jag tvingade henne att sitta vid mig så hon inte skulle bli köttfärs.


Alf

Måste ju säga grattis på namnsdagen till Alf idag också!
Kommer ni ihåg honom sen vi va små?



Vet att jag kollade ganska mycket på honom.

Bukett

Lovade ju att jag skulle lägga ut en bild på buketten som va till min brors begravning.
Här är den:



Blåa rosor och vita liljor...


Här är kortet jag skrev:



Jag är jättenöjd med buketten. Det vart så fint!

Pratade med begravningsbyrån idag också. Vi har diskuterat vem som ska förvalta graven.
Eftersom han ska få ligga med pappa på tyckte jag att det kändes bäst om jag fick stå för graven. (Min bror stod för graven innan)
Naturligt faller det på min brors sambos lott, men hon höll med om att det borde vara jag. Så nu ska jag få hem lite papper som jag ska fylla i.
Beställde även ett minnesalbum från begravningen. Har ett från pappas begravning också och jag tycker att det är något som jag verkligen vill ha som minne.

Gröna fingrar

Det är nåt jag borde ha ärvt. Min mormor och morfar hade blomsteraffär och handelsträdgård. Visst kan jag om jag vill, men har inte det stora intresset.
Har lyckats ta död på dom allra svåraste blommorna. Vilket jag tycker är en merit i sig, även om det kanske inte är så bra merit! ;)
Vattnade mina blommor alldeles nyss. Dom va ganska törstiga som vanligt eftersom dom nog inte ens får vatten en gång i veckan. Men jag fick se något som jag aldrig trodde att jag skulle få se.





Min orkide har växt och fått knoppar!!!

Så många gånger som jag har tänkt kasta denna blomma, men av någon anledning har jag haft den kvar. Tror att det är för att jag fick den av en speciell person. (en kvinna jag va assistent åt förr! Fick den av henne och hennes man när jag slutade.)
Den har typ varit död och inte kunde jag väl ens drömma om att den skulle börja växa igen. Men antgligen har den fått ett bra fönster att stå i och antagligen kräver den inte så mycket omsorg, för det är det verkligen brist på här. (för blommorna alltså)
Jag vart så glad när jag såg detta. Nu finns det kanske hopp till dom andra 3 orkideerna som jag har. Dom står bara med sina blad och jag tycker verkligen att det är väldigt fult! Vill kasta dom, men nu ger jag dom nog en chans!

Målat lite igen...

Nu har jag målat en sväng i hallen. Så mycket fortare det går att rolla än att stå med lilla penseln. Tyvärr måste jag ju använda penseln eftersom det är så mycket småställen mellan kablar och grejor...Men de vart stor skillnad nu när man fick färg på hela väggen och inte bara runt kanterna.

Hittelön utlovas

Måste göra nån nytta här hemma. Men det är ju bara sååå tråkigt!!! Vart har min motivation till att göra nåt tagit vägen? Den har varit borta jättelänge nu. Hittelön utlovas till den som hittar den!

Natalie har ätit ca 80 g mat (åt inte upp hela burken, va inte så gott tror jag), 1 banan och 30 ml ersättning så hon är jättemätt och belåten. Vi har busat en stund och bytit bajsblöja så nu vart hon trött och de är återigen dax att sova en liten stund.
Borde ju passa på att göra nåt nu...

Grattis!

Grattis säger vi till lilla Alvar som har sin första namnsdag idag!



(stal en bild från dig Katarina. Hoppas du inte misstycker!)

Majskrokar är gott!

Tänkte visa er när Natalie äter sina älskade majskrokar!


Färg

Såg att jag inte skrev nåt igår kväll. Men det hände inget roligt.
Magnus och Natalie kom hem (vilket iofs va ganska skönt) vi gjorde mat och jag målade i hallen.
Fattar inte varför det ska ta så lång tid att måla. Dessutom måste man ju måla minst 3 gånger. Dom kan ju uppfinna nästan allting, kan dom då inte uppfinna en färg som man bara målar med en gång. Skulle ju underlätta en hel del!

Somnade väl vid 23 tiden och sov till 3. Då kom Felix in med en råtta och började äta på den i sovrummet. Upp ur sängen och kasta ut både råtta och katt, somna om och sov till 4. Då vaknade Natalie och ville ha mat. Så då gick jag upp och fixade en flaska till henne, gav henne maten och sen somnade vi om. Vid 5 ringde Magnus klocka så då vakna jag igen men somnade snabbt om och sov till 7.45 när Natalie tyckte att vi hade sovit klart.
Hon fick då en flaska mat och sen låg vi i sängen och pratade en stund. Ringde till Magnus och sa godmorgon också. Efter det har jag ätit frukost och Natalie har legat på sin lekmatta och kuckelurat.
Vid 9.20 va hon trött så då fick hon gå och sova en stund.
Hon sover fortfarande.

Jag ska nog slå in lite paket nu tror jag. Magnus fyller ju år om precis en vecka!
30 år!!! Gammal som gatan... Ha ha! Inte poppis när jag retar honom. Men det är bara av kärlek älskling!!! ♥

Regn regn regn

När ska det fina sommarvädret komma?
Hoppas att det är fint på midsommardagen bara då vi ska ha fest här ute... Ska ju sitta i tält men väldigt tråkigt ändå om det ska regna.

Men nu när det är dåligt väder har man ju en anledning till att sitta inne och mysa! ;)


Varm i hjärtat!

Vissa människor vill man bara ta till sig!

Fick ett meddelande på facebook av en tjej som jag inte känner.

"Hej!

Jag känner inte dig :)haha. Men tycker du verkar vara en så gullig o snäll tjej.
...................................................................................................................................................................
.............Jag vill inte skriva ut allt va hon skrev, som ni nog förstår!................
..................................................................................................................................................................
.....kanske skulle kunna ta en promenad någon dag? Fika?

Kram"


Har träffat henne en gång tidigare då vi bara sa typ HEJ! Vi har pratat lite på nätet nu och jag tror att vi har ganska mycket gemensamt.
Hur söt är man inte om man skriver nåt sånt här? Tänk om fler vore så!
Har nu bestämt att vi ska boka in en date snart. Ska bli jättekul!

Man kan aldrig få för många vänner!


Ensam

Jag gick väl och la mig vid 1 inatt. Va ju bara tvungen att se brudvalsen! ;)
Somnade vid 1.30 ca, men jag fick inte sova länge direkt. 2.30 vaknade Natalie och vägrade somna om. Så det va bara att gå upp och fixa lite mat till henne så sen somnade hon efter ett tag.
Vaknade igen vid 7.20 av att Natalie låg och gnällde lite. Fattar inte va hon gör när hon sover. När jag skulle ta upp henne nu på morgonen så hade hon kravlat sig runt i sängen och låg med huvet ner mot fotändan. Svårt att förklara såhär, men hon gnussar ju in ansiktet i spjälskyddet när hon sover och sen kravlar hon runt längs sängen. Oftast stannar hon vid huvudändan av sängen och ligger med ansiktet rakt upp och det ser ut som att hon ska bryta nacken eftersom hon fortfarande ligger med kroppen neråt. Ska försöka ta kort på det så ni får se. Galen är hon i alla fall och som sagt hade hon tryckt sig runt i dag.

Magnus vaknade också till när jag tog upp Natalie. Han kollade på klockan och konstaterade att det faktiskt va dax att gå upp. Magnus gick upp och gjorde iordning mat till Natalie, gav henne den och sen gjorde dom sig klara för att åka. Jag hade då redan somnat om... Magnus skulle till Gräsö idag och tyckte väl att jag kunde få lite sovmorgon så då tog han Natalie med sig dit. Vaknade till när dom kom och sa hejdå men somnade om rätt fort när dom hade åkt och sov till 10.30 när dom ringde och sa godmorgon. Magnus kom på att han hade glömt mobilen hemma också så nu får jag va sekreterare när den ringer. ;)

Vet inte va jag ska göra idag faktiskt. Är skönt att vara ensam hemma lite, men jag blir som helt borta. Njuter nog bara av att få vara själv så jag kommer mig inte för nåt. Men jag ska nog försöka göra lite nytta om ett tag. Har ju lite att göra tills nästa helg...

Lördagen

Vart inget skrivet här igår. Hade som inte tid riktigt.

På förmiddagen kom Nettan och lilla Oskar på besök. Jättekul att dom kom! Ska ses på onsdag igen då dom ska till husvagnen i Östhammar. Det är ju så nära så då ska vi ses en stund tänkte vi.
Skulle egentligen haft ridlektion också, men jag hoppade över den. Va inte så sugen faktiskt. Men Maria sa att det va kul att hon fick rida Brainne på lektion för en gångs skull så jag tror inte att det gjorde så mycket att jag hoppade över den.

Efter att Nettan och Oskar hade åkt hem satte vi oss framför tvn och kollade på bröllopet. Är egentligen inte så intresserad av kungafamiljen, men kände ändå på nåt vis att jag ville se det här. Tycker ju att det är hemskt fint med bröllop så kan ha varit det som lockade. Sen hör det väl lite till att titta lite också. Är ju ändå en stor händelse som kommer stå med i historieböckerna så då borde man ju se det när man har chansen.
Hon va väldigt fin Viktoria. Tycker att det är lite tråkigt att Daniel måste se så himla stel ut bara. Han har nästan ett på klistrat leende, som inte ser äkta ut. Men han kanske är sån. Vem är jag att bedömma det.
Hans tal till Viktoria va ju bara sååå fint. Nästan så att jag fällde en liten tår då, men observera att det bara va nästan! ;) Är ju annars rätt blödig. Har lätt för att gråta. Men jag fäller hellre en tår än att sitta med allt inom mig. Det skulle jag inte orka.

Vi va över till grannen en sväng och åt smörgåstårta på kvällen också. Han fyllde år i veckan och tyckte att vi skulle komma och fika. Mycket gott va det!


Ha ha... Nu vart det strömavbrott här h...

Ha ha... Nu vart det strömavbrott här hemma. Höll precis på att värma Natalies flaska och då sluta micron fungera. Hann ju värma en liten stund så den är ju inte iskall. Tur att jag gick upp när jag gjorde. Va hade jag gjort annars? Fått suttit och fisit den varm. ;) Nejdå, vi har vedspis, så skruttan hade väl fått vänta en stund medans jag hade gjort eld. Jaha... Får se när den kommer tillbaka. Nu ska Natalie äta klart sin mat och sen ska vi försöka somna om. Godmorgon godmorgon eller natti natti! Välj själv...


Jobbig dag!!!

Usch! Idag har jag varit på min brors begravning. Jobbigt va det, men jag kände mig ändå rätt stark. Tror att jag blivit det av allt tråkigt som hänt i mitt liv.

Jag sörjer min bror väldigt mycket, men samtidigt är jag glad för hans skull. Äntligen har han fått ro i sin vilsna själ! Han orkade inte längre med detta jordeliv och nu sitter han där uppe med pappa och har det bara bra!
Jag vet att dom finns där och vakar över oss.



Vila i frid min älskade bror

Vi ses i Nangijala!


Anna

Tack Anna för att du finns!



Du vet varför...

Felix the cat

Va less jag blir på min katt!
Vaknade inatt vid 2 av att han pep och då hade han ätit upp en fågel i sovrummet. Låg bara en dunhög kvar. Orkade inte gå upp så jag la ner huvet på kudden och somnade om.
Vid 4.30 vaknade Natalie så då gick jag upp och gjorde iordning hennes flaska och plockade bort dunet.
Hann inte mer än ta upp högen så kom han in med en sork. Va bara att kasta ut den också och sen ge min lilla fågelunge till dotter lite mat.
Somnade om vid 5.20 och sen sov vi till 8. Och vem kommer då om inte Felix, och med sig hade han en liten mus. VA FAAN!!! Nu åkte både musen och katten ut ganska fort. Snacka om att jag blir less. Kan han inte äta fanstygen ute istället?
Han kom nyss till mig och ville gosa och ha mat, men jag är lite sur på honom så han fick inte nåt av det.
Men ska väl ge honom lite mat om en stund. Det är ju inte så att han svälter ihjäl. Det finns massa torrfoder, men han vill ju såklart ha burkmat. Men har man inte skött sig får man vänta en stund.
Meduza har jag inte sett till idag. Hon är väl ute och leker. Fattas väl bara att hon ska komma in med nåt också. Då blir jag GALEN!!! ;)

Lille Tim

Inatt gick Natalie tillbaka till sina gamla vanor. Somnade vid 19.40 och sov till 4. Åt lite, somnade om till 8, åt lite till, låg och pratade och sen somnade vi om igen och sov till 11. Shit, va vi sov länge idag! Men vi va väl antagligen trötta då.

Skjutsade hem syrran vid 12. Dom ringde från dagis och ville att hon skulle komma och jobba. Bra att hon får nåt att göra slipper hon sitta hemma och tråka hela dagarna.

När vi hade lämnat av henne fortsatte jag och Natalie till Örbyhus. Skulle förbi jobbet och hälsa på en stund samt handla blommor till begravningen imorgon. Vart en jättefin bukett men blåa rosor, vita liljor och lite gröna blad. Tar bilder på den sen. Ska lägga den på kistan hade jag tänkt. Handblommorna ska jag köpa imorgon.

Efter trippen till jobbet svängde vi förbi Jocke och Denise med barnen Jonna, Jesper och nya tillskottet Tim.



Tim fick en liten blomma och en nalle av oss. (Inte den som är på bilden då jag stulit bilden från pappa Jockes facebook...)
Vart så avundsjuk när Denise satt där och ammade. Kände att jag verkligen saknade det. Tyckte att det va så mysigt! Men funkar det inte så kan man ju inte göra så mycket åt det. Spelade ju ingen roll hur mycket jag än ville. Får hoppas att jag får amma nästa barn istället.

Nu har vi ätit och ska väl roa oss lite med Natalie innan det är dax för henne att sova.
Älsklingen har lovat baka scones senare ikväll. Ha lite kvällsmys med nybakta scones och lite te. Känns inte alls fel faktiskt!


Mera målning

Har målat en sväng till nu, så nästa gång jag får för mig att börja måla så blir det inte med den vita färgen. Jippi!!! Är ju så mycket roligare att måla med en färg så det syns att man gjort nåt.

Nej, nu börjar klockan bli mycket igen så det är dax för sängen.

Sov så gott! Natti natti

Målat

Nu har jag målat en liten sväng till i hallen. Va länge sen sist, jag vet! Har inte känt nån lust och inte haft så mycket tid tycker jag heller. Men nu är det bara resten kvar! ;)

Håller på att laga mat nu, sen blir det nog kanske lite mys i soffan eller nåt. Magnus jobbar ikväll så honom lär vi inte få se. Han va hem och kastade i sig lite yoghurt och sen åkte han igen. Hann ju se honom ca 10 min i alla fall. Alltid något!

Kanske jag ska försöka slå syrran i Monopol igen! ;) Alltid lika kul.

Besök

Jag tror att Natalie har vänt på sin natt på nå vis. Förr sov hon ju till typ 4, åt och somnade om till 8. Nu vaknar hon nångång mellan 1-3 och sover till 7. Funkar ju det också men det va skönt att få sova lite längre.

Nu på morgonen har vi inte gjort nå speciellt. Låg och mös i sängen efter 7 när hon hade ätit. Sen råkade vi somna om. Jag vaknade vid 9 och Natalie sov till 10. Då gick vi upp och bytte blöja, åt frukost och tittade på tv.
Vid 11.45 kom syrran över. Går en buss ut hit då så hon tog den så slapp jag hämta henne. tror att hon stannar tills imorgon. Beror på om vi orkar skjutsa hem henne ikväll eller inte. Antagligen blir det inte... ;)

Har varit hit lite folk också. Både Stoffe och Kjell har varit hit och hämtat grejor. Eftersom Magnus nu jobbar i Uppsala så har han blivit en liten springpojke och får ta hem saker åt folk. Han suckade lite över det igår, men man kan ju faktiskt säga nej om man verkligen inte vill.

Nu ska jag se om jag kanske ska måla lite i hallen. Får se va syrran säger om det då hon antagligen måste ta Natalie. Men jag tror inte det är några problem. Hon kom väl mest ut för att träffa henne tror jag.
Hänga ut tvätten ska jag göra också, och som ni vet brukar ju regnmolnen komma då så blir det regn nu snart så får ni skylla på mig.

Natalies skratt

Lovade ju att lägga in videon på Natalie från igår när hon skrattade så gott.
Här kommer den!



Hon hade skrattat jättemycket innan. Skrattade så hon kräktes stackars barn! Sen bad Magnus mig att hämta videokameran och vi började filma.
Hon skrattar inte så mycket i början då hon vart mer intresserad av kameran men hon börjar mot slutet.
Först lutatde jag mig bara mot henne och sa "BU!" men efter en stund härmade jag henne när hon hickade och det va tydligen jätteroligt! ;)

Ha ha...

Kom just på va min syrra råkade säga idag! Berättade det just för Magnus.

Min bror berättade att synskadades riksförbund hade kommit och ringt på hemma hos honom. Vet inte va dom gjorde där men jag antar att dom trodde att mormor bodde kvar. Men hon gick bort för 4,5 år sen så dom kan inte ha så bra koll på sina medlemmar! (ha ha... Insåg just hur roligt det där lät!)

Vilket fall som helst så skulle syrran tala om för mig att dom varit till honom eftersom jag inte hörde när han berättade. Och då sa hon:

-Hörde du att riksskadades synförbund ringde på hemma hos Matte? Och så garva hon...
-Va sa du nu? sa jag till henne och skrattade.
-Vaddå?
-Ja, dom heter väl synskadades riksförbund och inte riksskadades synförbund!
Då kom hon på va hon hade sagt och så skrattade vi ganska gott.
Hon berättade för mamma som också började skratta. Dock va det lite olämpligt med tanke på att det va på fikat efter begravningen. Men Birger va en sån som skrattade och skojade mycket så jag tror inte han tog illa upp. Han vill nog inte att vi ska gråta så mycket, utan vara glada istället. Men dom andra kanske tog illa upp. Man vet ju aldrig med vissa gamlingar.

Inlägg nr 200 = skratt

Fattar inte att jag skriver inlägg nummer 200.
Känner lika nu som när det va inlägg nummer 100. Hur kan jag komma på så mycket? Har bloggat i 2 månader nu och jag trodde verkligen inte att jag skulle kunna skriva nästan nånting när jag började. Märkligt!
Det roliga är att det verkar vara några som tycker om att läsa det jag skriver också. Läsarna har ökat senaste tiden. Jättekul!
Är det något ni vill veta mera om eller undrar ni över nåt? Fråga bara så ska jag svara.

Skrev ju skratt uppe i rubriken och skratt har vi verkligen fått här hemma idag.
Natalie skrattade på riktigt för första gången nyss. Va så juvligt! Först skrattade hon så mycket att hon kräktes, lilla sötnos! ;) Sen började vi filma henne och då skrattade hon så tårarna rann. Ska försöka lägga in videon sen så ni får se. Helt underbart! Kommer nog lägga upp den på facebook också. Finns ju vissa som inte läser bloggen som jag vet skulle vilja se videon.

Nu ska jag kolla klart på Uggly Betty.

Begravning

Idag har jag och Natalie varit på farbror Birgers begravning! Det va så fint!
Natalie va jätteduktig i kyrkan. Låg i sin vagn och lyssnade på när kantorn spelade och sjöng. Hon va ganska trött också så efter en stund somnade hon.

Vila i frid nu kära Birger!



På fredag ska jag på begravning igen. Då kommer det nog bli ganska jobbigt...

Fet

Fan va kul det här va då.
Kollade upp mitt BMI på en sida. Roligt att jag är 0.2 ifrån att vara FET!



Mådde jag inte redan dålig över hur jag ser ut så vart det ännu värre nu!

Måste göra nåt drastiskt nu. Skulle nog behöva åka in på ett "Biggest looser" läger SNARAST!!!

10 klockan 9

Hmm... Såg just att det redan har varit in 10 pers på min sida och klockan är bara 9. Vilka är det som är så morgonpigga och sugna på att läsa lite på morgonen?

Lurad

Hur lätt är det att somna när man har en bökande och snusande dotter på ena sidan, en bökande och snarkande sambo på andra sidan, en kurrande och snarkande katt på kudden precis bredvid örat och den andra katten tvättandes och kurrandes ovanpå täcket på mina ben. Inte konstigt att man ligger vaken! ;)

Somnade i alla fall före klockan 23 igår. Trodde ju att jag äntligen skulle få sova lite inatt men min lilla sötnos till dotter hade andra planer.
Klockan 2 vaknade jag av att hon låg och bökade, jollrade och skrattade i sin säng. Gav henne nappen säkert 20 gånger och la på henne täcket minst 100 gånger men det flög typ av fortare än det kom på så till slut gav jag upp och hon fick ligga där utan täcke. Elak mamma va!? Vid 3 orkade jag inte med hennes bökand längre. Jag kunde ju liksom inte sova och Magnus vaknade också så då gick jag upp och gjorde iordning hennes flaska. Hon åt den och somnade ganska snart.
Varför har hon börjat vakna vid 2-3 tiden igen för? Snacka om bakslag! Jag som va så glad över att hon börjat sova lite längre. Men jag antar att det bara är att gilla läget. Vill hon ha mat klockan 3 så får hon såklart det.
Hon sov ju till 7 sen. Fick ge henne nappen några gånger från 5 bara men annars sov hon ju. Men jag får ju inte direkt nån djup sömn tror jag. Fast å andra sidan så är jag ju inte supertrött så jag ska inte klaga. Livet som småbarnsförälder kan ju inte vara som en dans på rosor jämt!

Nu har vi ätit frukost och Natalie började bli lite trött igen, men tror ni att hon vill sova för det?
Ha ha... Skulle inte tro det mamma! Hon har legat i sin säng och levt rövare ett tag nu så hon fick komma upp igen. Ska väl försöka roa henne en stund nu.

Hoppas ni haft/har en underbar morgon!

Forsmark

Idag va vi ju som sagt ner till kyrkis och vägde Natalie. Hon är nu 65,5 cm lång och väger 6365 gram.
Efter att vi hade vägt klart hade vi föräldragrupp på kyrkis. Vi skulle få träffa barnpsykologen. Det var en väldigt glad och sprallig människa, hade lätt för att prata och skämta och verkade vara väldigt lätt att prata med. Kändes skönt ifall att man vill prata med henne nån gång. Hon kommer till kyrkis en gång i månaden, annars fick man boka tid med henne också. Bra service!

Efter kyrkis åkte vi hem till mamma/mormor och slappade lite. Skönt att man kan få vila lite när man kommer dit. Dom tar ifrån mig Natalie typ på en gång så jag sitter där själv för det mesta. Ja, själv och själv... Jag behöver inte passa Natalie i alla fall.

Hörde på nyheterna varför jag hade mött polisbilen också. Shit, vilka galningar! Men det va ju en himla tur att det bara va greenpeace som hade invaderat Forsmark och inte nå andra som ville förstöra det hela. Då hade det ju kunnat sluta riktigt illa. Tänk om en självmordsbombare eller nåt hade tagit sig in istället. Hade vårat hus stått kvar då? Nja, så nära bor vi ju kanske inte (har ju en 10-15 min med bil dit), men läskigt hade det ju varit.




Bilderna är stulna från UNT och Aftonbladets hemsida.

Kom hem vid 17 tiden och då gjorde vi iordning mat. Potatis, frukostkorv och pepparrotsås. Ruskigt gott!
Nu på kvällen har det inte hänt så mycket. Vi har glott på tv, kollat på datorn, jag har vikt tvätt och nattat Natalie.

Ska nog försöka lägga mig strax. Fattar inte varför jag inte kan somna på kvällarna. Igår la jag mig vid 23, kollade på klockan vid 23.55 och då va jag fortfarande jättepigg. Hade precis börjat somna då Natalie skrek till (drömde) så då vaknade jag igen. Kollade på klockan vid 00.45 och sen sov jag fram till Natalie vaknade klockan 3. Jippi! :(
Ligger och tänker på allt mellan himmel och jord när jag lägger mig och ligger jag och tänker på att jag måste sova blir det ändå värre. Förr somnade jag direkt när jag la ner huvet på kudden men nu är det ju nästintill omöjligt. Nu om nånsin borde man ju va trött. Men inte... Undrar varför man blir så. Nån som känner igen sig?

Säger natti natti nu så får vi se när jag somnar... ;)

Hjälp! Mötte just en polisbuss me blåljus ...

Hjälp! Mötte just en polisbuss me blåljus och sirener på. Det är inte ofta man ser det. Nu är vi på väg ner till kyrkis... Får se om Natalie växt nåt.


Dagen som gått

Natalie vaknade vid 5, åt och somnade om. Vaknade igen vid 7.30 och då fick hon lägga sig mellan oss i sängen. Jag hade fortfarande ont i huvet så Magnnus gick upp efter en stund och gjorde iordning en flaska till Natalie. Jag halvsov mest hela tiden. Orkade liksom inte titta upp.
Vid 9.20 vaknade jag igen och då hade vi allihopa sovit en stund. Skönt!
Jag och Natalie låg kvar i sängen och mös en stund medans Magnus gick upp och satte sig vid datorn för att bokföra.
Vid 10 gick vi upp och åt frukost. Jag la Natalie på sin lekmatta medans jag gick in i köket och värmde lite gröt och när jag kom tillbaka så hade hon som sagt vänt på sig och båda armarna va framme. Jag vart så glad och överraskad att jag skrek och hoppade och sa till Magnus att han måste skynda sig att titta (som om hon skulle lägga in armen igen eller? Pucko!) :)

La henne på rygg efter en stund och återigen rulla hon runt och la sig helt på mage. Konstigt att det kan gå så fort. Igår visa hon ju inte ens en liten tendens till att kunna flytta på armen. Då vart hon ju jättearg när hon hade rullat runt och fastnat och idag va det som om hon aldrig gjort nå annat. Märkligt!

Vid 14 tiden packade vi ihop oss och åkte till Åby för att hälsa på Stina, Jonny och Ida. Jonny fyllde ju år så vi måste ju åka och gratta honom och tigga lite fika! ;) Mycket gott och väldigt trevligt! Eftersom Natalie också "fyllde" så fick hon smaska på ett mariekex till fika. Mums mums...  Gott som tusan va det. ;)
Tycker verkligen om den där familjen. Dom är så lätta att umgås och prata med och dom är alltid glad och ställer upp om man behöver. Känns som ett par riktiga vänner! Tack för att ni finns! ♥

När vi kom hem började älsklingen med maten. Idag bjöd han på hasselbackspotatis, kött och bea. Jag gjorde iordning salladen. Mycket gott va det. Natalie satt med oss vid bordet i sin stol och åt sina majskrokar. Herregud så sur hon blir när dom tar slut. Sötunge! ;)
Efter maten va hon ganska kladdig. Lät henne äta själv utan att torka henne emellanåt så hon hade majs mest överallt, men hon va så nöjd och glad och barn ska få kladda!
Hon fick ta sig ett litet bad och sen satt hon och pappa och mös i soffan och kollade på Formel-1.
Hon hade ganska skön stil när hon satt där. Böjda knän och händerna bakom huvet! ;)



Snacka om att slappa framför tvn! ;)


Nu ska vi gå och lägga oss. Imorgon ska vi till kyrkis och väga och mäta lilla Nattis.

Godnatt!

Natalie 5 månader!

Hur gick det till egentligen? Hon föddes ju nyss, men ändå känns det som om hon alltid har varit med oss. Konstigt det där.

Första bilderna på Natalie...







Lilla skruttan! Mycket har du hunnit varit med om. Men allt löste sig tillslut som tur va. Vad hade vi gjort annars?
Jag är så glad att jag har dig! Älskar dig hjärtat!!! ♥¨


Hon började sin dag med att visa sin mamma och pappa va man kan när man fyller 5 månader.
Hon har ju vänt på sig ett tag nu men har ju alltid hamnat ovanpå sin arm.
Men idag kunde hon minsann rulla runt utan att hamna på armen. Bara helt plötslig över en natt så kunde hon, och hon vart så glad varje gång hon lyckades. Låg och jollrade och skrattade och va allmänt nöjd! Fort gick det också. La henne på rygg och 5 sekunder senare hade hon vänt på sig och låg på mage. Hon har ju tyckt att det har varit ganska tråkigt att ligga på mage, men nu verkar det ha blivit väldans roligt!





Låg och tittade jättemycket på sig själv i spegeln som ligger bredvid henne. Det va ju nån som pratade och skrattade lika mycket som hon själv. Skitkul va det!!! ;)


Grattis!

Grattis säger vi idag till Jonny som fyller 34 år!!!


Nja...

Fick dit den i alla fall men det vart inte riktigt som jag hade tänkt. Får va så så länge så får jag fixa till det nån annan dag när jag har tid och lust...

Nu har hjärtat kommit hem så nu ska vi kramas och gå och sova.

Natti natti

Header

Skulle vilja ha en header men hur fan får jag till den!? Har försökt några gånger men utan nå bra resultat...


Varning för bajs!

Nu har vi varit ner till Österby. Natalie va lite trött på vägen ner och somnade med sin giraff i munnen. ;)



Vi tankade och sen åkte vi till affären. Det är dyrt med mat!



Våran matkasse = 165 kr.
Köpte toapapper också, men tycker det vart lite dyrt? Bara Natalies mat kostar ju 65 kr och resten gick alltså på 100 kr. Snart får man leta pantburkar eller nåt för att ha råd att äta. ;)

Försökte ge Natalie lite gröt nyss men hon spottade bara ut. Så då får hon väl va utan ett tag då. Kanske vill ha lite senare.

Hon har kommit på sitt eget lilla lördagsmys också. Tyvärr tycker inte jag att det är lika mysigt!
Förra lördagen när vi kom hem från ön så hade hon skitit ner hela sig. Hade bajs från axlarna ner till knäna så när vi kom hem sent på kvällen och bara skulle ta på henne ny blöja och pyjamas så fick det bli en dusch istället. Trodde inte jag skulle få rent kläderna efter det för strumpbyxorna va fulla med bajs, men jag lyckades få dom vita igen.
Nu när vi kom hem från affären så hade hon gjort om samma sak. Men nu va det bara en bit upp på ryggen som tur va. Skitunge rent ut sagt! ;)
Som tur är så har bilstolen klarat sig båda gångerna men det har nog varit bra nära. Förra gången va det nog jeansen som räddade den. Idag vet jag inte men antar att hennes mjukisbyxor va lite för tjocka för att det skulle tränga igenom och sen satt hon inte så länge...

Aja, nog med bajsprat. Nu ska vi äta godis och mysa framför tvn.

Mat + godis

Insåg just att Natalies ersättning inte kommer att räcka tills i morgon så jag måste ta mig ner till Österby och handla. Kommer antagligen slinka me en godispåse hem då också! ;)

Har förövrigt satt ut annonsen på Tradera nu. Hoppas på det bästa nu då!

Tradera

Ska för första gången ta mig mod till att sälja på Tradera. Ska börja med en sak och om det går bra så kommer jag fortsätta.

Wish me luck!!!

Godis!

JAG VILL HA GODIS!!! Är så förbannat godissugen! Men vet inte om jag orkar ta mig ner till Österby. Ingen som vill komma ut me lite åt mig? ;) *flört flört*

Skolavslutning

Har fortfarande väldigt ont i skallen. Fattar inte varför det inte släpper. Men ska försöka sammanställa dagarna som gått.

Torsdag:

Åkte ner till Österby vid 12 och träffade Sofie, Elsa och Elsas mormor Ing-Marie på hembageriet. Där tog vi en varsin sallad till lunch. Mycket gott! Sen gick vi i lite affärer och avslutade det hela med en varsin mjukglass.
Efter mjukglassen gick Jernströmmarna hem till Sofie och Natalie och jag gick hem till mamma/mormor.
Va där till 18 tiden sen åkte vi hemåt. Då va Magnus också på väg hem. Lämnade in Natalie till honom och sen bytte jag om och drog vidare till hästarna. Har inte varit där på ett tag nu.
Vi gjorde lite övningar på ridbanan och sen red vi ut i skogen en sväng.

Går väl sådär att rida. Eftersom Brainne inte är direkt inriden och jag är nybörjare på centrerad ridnig så kan det ju inte bli mer än kaos. ;) Men vi jobbar på. Tyvärr vet jag inte om vi kommer nån vart och ibland lessnar jag, men jag vill ju så vi kämpar på ett tag till. Men det är lite jobbigt när hon inte ens lyssnar på halt... Kanske får in tekniken nångång hoppas jag. Brainne gör ju lite som hon vill med allt så det är ju inte det lättaste att rida henne och jag är väl inte tillräckligt bestämd. Vill ju inte vara allt för hård heller eftersom det inte är min häst, men snart får jag nog börja ryta i om vi ska komma nån vart.
Sen kan jag för allt i världen inte förstå varför dom inte kan ha skor på fötterna. Då kanske hon skulle lyssna lite bättre om hon slapp gå och tänka på att det gör ont i hovarna. Kan ju knappt gå på grus vilket nästintill är omöjligt att undvika. Men va vet jag? Jag kan ju inte så mycket och som sagt så är det ju inte mina hästar. Bara att gilla läget!

Fredag:

Vaknade vid 5 då Magnus klocka ringde och Natalie vaknade och ville ha mat. Självklart fick hon det och sen somnade hon om. Jag gick upp en sväng och av nån dum anledning la jag mig igen och skulle bara slappna av i 5 min. VÄLDIGT DUMT!!! Självklart resulterade det i att jag somnade och vaknade igen 7.20. Då vart det bråttom!
Skulle ju fixa mig själv, Natalie och packa väskan. 8.15 skulle vi va nere i Österby på lillebror Martins skolavslutning. Vi hann precis! Duktiga vi. ;)
Dom sjöng och spelade och va jätteduktiga. Va en tjej som ställde sig och spelade klarinett och då passade Natalie på att börja sjunga! Ha ha... Sötunge!

Vid 9.20 gick vi ner till kyrkan för att se på när nästa lillebror Markus slutade skolan. Han gick ut nian igår. Stora unge! Vart tog min söta lilla lillebror vägen? ;)
Dom sjöng och spelade fint i kyrkan och fick sina betyg. Sen va det äntligen sommarlov!



Markus och Albin



Markus och Farshad (skolassistent och "bästa vän")



Aram, Markus och Farshad

Han va så stilig min älskade lilla bror i sin kostym. Man kände knappt igen honom.

Efter utgången gick vi hem och åt massa god tårta.
Va kvar där till ca klockan 15 sen åkte vi hem. Fick sjukt ont i huvet på förmiddagen så när vi kom hem gick vi och la oss. Natalie va ganska trött så hon somnade direkt och sov till 17.30 tror jag. Då hade Magnus kommit hem och tog upp henne så jag fick sova vidare. Vid 20 väckte han mig och fråga om vi inte skulle äta lite. Jag trodde klockan va typ 18 men ack va fel jag hade. Men det va skönt att få sova.
Vi åt lite varma mackor och tittade på tv. Vid 22 gick vi och la oss igen.

Natalie somnade vid 21 tiden och sov ända till klockan 6.30 i morse. Vaknade till vid 1 och låg och jollrade lite men jag gav henne nappen så somnade hon om. Duktig tjej att sova så mycket när mamma inte mår bra.
Vi somnade om vid 7 och sov till 8.30. Åt frukost och vid 9.45 somnade Natalie om igen.
Hon har knappt ätit nåt idag, vill som inte ha nå mat direkt. Funderar på om det kanske är nå tänder på g. Hon brukar ju äta mer än 100 på morgonen. Ha gett henne flaskan två gånger men har inte fått i sig mer än så. Brukar ju ha ätit typ 150 + 120 och nu alltså bara 100. Nåt knasigt är det ju. Får se om hon vill ha lite när hon vaknar nu. Borde ju va ganska hungrig!

Nu ska jag ta en till Alvedon och lägga mig på soffan. Men först ska jag nog kolla Facebook och några bloggar.


Ont

Har inte tid och ork att skriva idag. Försöker nog summera allt i morgon. Har sjukt ont i huvet och har sovit från 16-20. Nu har jag ätit lite, nattat Natalie och ska försöka sova lite igen. Men först ska jag knapra på en alvedon till.

Natti natti!

Maraton x2

Natalie somnade som vanligt vid 20.30 igår och sov till kl 5. Vaknade vid 3 och 4 också men då gav jag henne nappen så somna hon om.
Gick upp 5.05 och gjorde i ordning en flaska till henne, men innan jag skulle ge henne flaskan passade jag på att gå på toa. När jag sitter där kommer Magnus in med Natalie med sig. Han skulle byta blöja. Jag gick tillbaka in i sovrummet och väntade på att dom skulle komma tillbaka. Natalie hade ju nu blivit ganska pigg eftersom pappsen såklart måste gosa och busa lite... Normala fall brukar jag bara ta upp henne, ge henne mat och sen lägga henne igen och då somnar hon om direkt.
Nu när jag gav henne mat hade hon knappt tid att äta. Hon skulle kolla på allt annat och efter en stund kom Magnus och prata med henne också. Jippi så bra det här går! Hon åt inte speciellt mycket men verkade nöjd ändå. Jag la henne i sin säng igen i hopp om att hon va lite trött och ville sova. Men det kunde jag ju fetglömma!

Magnus kom och sa hejdå, skrattade lite med Natalie (som fortfarande skulle sova), gav mig en puss och sen åkte han till jobbet. Kvar låg jag med en unge som absolut inte va trött. Åhh...
Armarna och benen fladdrade överallt, täcket och kudden hade små flygturer och hon skrattade och jollrade mest hela tiden. Såg ut som att hon sprang ett maraton lopp i sängen! ;)

Vid 6.15 somnade hon äntligen och sov till 8. Då fick hon en flaska till, men åt minimalt. Vart bajsdax mitt i allt.
Då hon återigen va lite hård i magen gick vi till skötbordet och tog av blöjan så inte den skulle trycka emot. Och vilken laddning det kom! När jag trodde hon va klar torka vi rent och satte på en ny blöja. Men ack va fel jag hade. Det kom en laddning till. Va bara att börja om och när vi va klara och på väg till soffan för att äta lite till kom laddning nr 3. Va faaan!!! Börja om igen...
Nu hade hon både sprungit ett maraton lopp och haft ett bajsmaraton. Hoppas det räcker för idag nu.
Efter byte nr 3 fick hon ligga på sin lekmatta medans jag åt frukost. Vi tittade på tv och pratade lite. Lagom tills jag ätit klar vart hon lite gnällig och va trött. Så nu har hon precis lagt sig i sängen och hon somnade direkt.

Jag ska kolla runt lite på nätet nu och sen göra mig klar. Ska ner och hälsa på Sofie och Elsa en sväng idag. Kanske svänger förbi mamma/mormor också om hon är hemma.

Gräsklippare

Nu på kvällen har vi varit ute en stund. Magnus började klippa gräsmattan och efter en stund fick Natalie åka med.




Hon verkade tycka att det va ganska roligt, men efter en stund vart det lite tröttsamt!



Skruttan somnade... :)

Medans dom klippte gräsmattan försökte jag rädda mina röda gullvivior. Vi ska ju gräva upp gården precis där dom står och innan dom vissnar bort och försvinner nu så flyttade jag på dom. Hoppas att dom klarar sig. Har ju i alla fall försökt spara dom. Hade jag inte flyttat dom hade dom ju bara hamnat ute i skogen nånstans med de andra massorna och då hade jag verkligen inte haft dom kvar.
Flyttade på en tulpan också som även den ståd på helt fel ställe för att få överleva...

Nu har vi kollat på lyxfällan och ätit lite glass. Ska gå och duscha nu och sen lägga mig i sängen och hoppas att jag somnar lite tidigare ikväll.

Natti natti!

Snurr

Jag somnade väl vid 0.30 igår också. Fattar inte att det ska vara så svårt att sova.
Klockan 3.45 vaknade Natalie, fick lite mat, låg och jollra en stund och sen somnade hon om och sov ända till kl 9. Hon är duktig min lilla tjej. Jag måste ha varit väldigt trött i morse för jag kommer inte ihåg att Magnus klocka ringde. Brukar alltid vakna av den annars.

Vi gick upp strax efter 9 och åt frukost, tittade på tv, pratade med pappsen och Sofie i telefonen, hängde tvätt och lekte lite.
Vid 11 började Natalie bli lite trött så hon fick sova en stund.

Nu har vi varit och hämtat posten, ätit lunch och Natalie sitter nu i babysittern och leker/tittar på tv. Hon älskar tvn! :)
La henne på mage en stund i morse och gick in i köket och när jag kom tillbaka hade hon roterat runt ett halvt varm. Börjar bli fart på henne nu. Vänder på sig hur mycket som helst. Man hinner knappt lägga ner henne. Tidigare har hon bara vänt sig åt vänster, men för nån dag sen så vände hon sig åt höger också. Så nu kan hon vända sig hur som helst. Tyvärr hamnar ju den där j..la armen under magen och då blir hon jättearg, men snart kanske hon kommer på hur man gör för att få fram den.

Ska försöka leka lite med skruttan nu och kanske hinna göra lite nytta innan älsklingen kommer hem.
Men jag förstår inte att det ska vara så skönt att inte göra nånting, när jag har hur mycket som helst att göra egentligen...


Sova

Är verkligen nåt jag borde göra. Men kommer fan aldrig i säng. Är ju inge trött! Ligger bara å vrider mig i sängen om jag lägger mig där. DRYGT!!!
Men imorgon ska jag lägga mig tidigt. (försöka i alla fall)

Nu måste jag nog gå och lägga mig, men måste fixa Natalies flaskor först.

Natti natti!

Östhammarsbesök

Vart lite sent igår kväll. Satt uppe och ritade kök till 00.10, då tyckte jag att det va dax att gå och sova. Hade ju bara tänkt sitta en liten stund men jag vart fort fast i det hela. Va svårt att sluta!
Somnade väl vid 00.30 och då tänkte jag att Natalie nog skulle vakna om ett tag. Hon somnade ju 20.30 men jag hade tur. Hon vaknade inte förs klockan va 6.15. Fick en flaska mat och somnade igen 6.30 och sov ända till klockan va 9. Det här börjar ju bli riktigt lyxigt! ;) Får se hur länge det varar bara. Men jag lovar att jag njuter så länge jag kan.

Idag har jag varit hos dietisten igen. Hade bara gått ner 1 kg men hon sa att det gjorde inget, det va helt normalt att stå stilla i början. Men fortsatte jag som jag gör så trodde hon att det här skulle gå jättebra. Känns skönt att höra! Tycker ju att jeansen inte sitter lika tight som innan så jag har nog minskat lite, och man ska ju hellre mäta än väga. Men men... Blir nog bra tillslut. Tar nog sin lilla tid! Kroppen har ju inte ställt om sig från graviditeten än heller. Det tar ju ca 9 månader innan den är "återställd".

Katarina liftade med oss till Östhammar idag för hon skulle på möte. Hade tänkt gå en promenad medans vi väntade på henne (hon skulle åka med oss hem igen också). Skickade ett meddelande till Malin och frågade om hon och Ludde ville följa med. Tyvärr va dom upptagna och skulle få främmande, men dom bjöd in oss på lite kaffe istället. Så vi åkte dit och tog en kopp kaffe och pratade en massa. Mycket trevligt! Tack tack!
Vi kommer att träffa dom på måndag igen då vi ska ha en liten återträff med mammagruppen igen. Det är så kul att se hur stora barnen blir. Från början när vi träffades va det ju bara vi mammor som vart större och större. ;) Sen kom dom små liven till världen. Underbart!

När vi kom hem från Östhammar körde jag och Natalie en sväng med Opeln. Va en som skulle komma och titta på den idag så då tänkte jag att jag skulle köra lite så bromsar och sånt inte fastnat. Den gick som en pärla. Förstod verkligen varför jag blivit så fast vid den. Den är hur skön och lätt som helst att köra. Kommer sakna min lilla Opel när den försvinner. Passade på att poppa lite stereo en sista gång också. ;) Självklart va inte Natalie med i bilen då! Måste ju tänka lite på hennes öron. Mina är ju redan slut... = halvdöv! ;)

Till middag gjorde vi en köttfärspaj med ost och riven morot i. Jättegott! Till det mera riven morot och körsbärstomater.

Än så länge har det inte kommit nån och tittat på bilen så jag antar att dom ångrat sig. Nu lär dom väl inte komma!?

Ska kika runt lite på datorn nu och sen ska jag nog fortsätta rita lite kök. Va väldans roligt!


Måndag

Vilken natt det blev inatt!
Natalie somnade vid 20.30 och sov ända till 5.30. Hon fick som vanligt mat och sen somnade hon om direkt i sin säng och sov till 8.30. Snacka om lyx! Det kan jag vänja mig vid hjärtat!

Idag har vi umgåtts med Stina och Ida. Först va vi allihopa hos Anna och hennes barn William och Viktor i Älglösa. Sen åkte jag och Natalie hem och hämtade andra skor (hade tofflor innan) och så åkte vi hem till Stina i Åby och gick en långpromenad. Tyckte Stina sa att det va 7 km den sträckan vi gick. Sååå skönt! Natalie sov hela vägen och Ida satt snällt i sin vagn.
Har varit en mysig dag.
Nu på kvällen har det inte hänt så mycket. Jag har glott på tv och Magnus har suttit vid datorn. Natalie somnade väl vid 20.30 tror jag. La henne strax efter 20 och sen låg hon och jollra en stund innan hon somna. Det är så skönt att man bara kan lägga henne i sängen nu så finner hon sig i det och somnar efter en stund. Är så jobbig att behöva bråka varje gång dom ska sova, eller sitta och vagga på dom. Då skulle jag bli tokig! :)

Nu ska jag drömma mig bort en sväng och kolla in lite kök på nätet. Ska ju göra om vårat kök sen nån gång, men jag börjar drömma och spåna lite nu så vet jag ju hur jag vill ha det sen. Har ju hunnit ändra mig några gånger redan...

Natti natti!

Jag och Natalie i båten på väg till ön. Ka...

dsc00444 (MMS)

Jag och Natalie i båten på väg till ön. Kan tala om att det är ruskigt skönt här ute.


Ja... Sämre kan man ju ha det än att ligga...

dsc00445 (MMS)

Ja... Sämre kan man ju ha det än att ligga i solen och lyssna på vattnet!


Godmorgon! Nu är vi på väg till familje...

Godmorgon! Nu är vi på väg till familjen Bende. Ska ut till Natalies faster och hälsa på. Dom är ute på deras ö utanför Östhammar så vi ska kika hur dom har det. Har inte träffat dom på länge heller. Av nån anledning tycker jag att man är bättre på att hålla kontakten och träffa folk nu efter man fick barn. Varför är det så? Nån som känner igen sig? Igår orkade jag inte skriva nåt tyvärr. Men kan summera dagen nu istället. Vid 10 hämtade jag upp Markus och Matilda, dvs lillebror och lillasyster. Jag och Natalie skulle in och hälsa på min farmor. Matilda hade inget att göra och ville följa med! Markus skulle in på möte så då passade det ju att han åkte med oss. När vi kom in till stan svängde vi förbi Magnus på jobbet och sa hej. Sen åkte vi till Barnens Hus och köpte solglasögon till Natalie. Efter det va det dax för Markus möte, så vi släppte av honom och sen åkte vi till farmor. Hon vart jätteglad över att vi kom. Hon är så söt min lilla farmor! Gick och handlade lite åt henne och sen åkte vi till Gränby en sväng. Jag hittade ett par byxor för 100 kr. Dessutom va dom i 2 storlekar mindre än de förra byxorna jag köpte. Så kanske att det börjar hända nåt. Hoppas hoppas... Men har fortfarande en jättemage. Hur ska man nånsin få bort den? Aja... Natalie fick sig en keps också sen åkte vi hem. Kvällen spenderades i soffan framför tvn. Nu börjar vi närma oss Raggarön... Natalie ska få inviga sin flytväst och åka båt för första gången. ;) Spännande!


Veckan som gått

Som jag skrev tidigare har jag inte haft nå större lust till att blogga. Men ska väl försöka komma igång lite igen. (Om det råkar vara nån som saknat oss! Hi hi...)

I måndags va vi på kyrkis och vägde Natalie. (Såg att jag inte hade skrivit det i förra inlägget.)
Natalie väger i alla fall 6140 g och är 63,5 cm lång nu.

Tisdagen skrev jag om i förra inlägget så det skriver jag inte igen.

Natten till onsdag hade ju kunnat varit lite bättre än den var.
Natalie somnade vid 19 tiden i tisdags. Hon va verkligen jättetrött. Tyvärr verkade det straffa sig sen.
Hon vaknade först kl 1. Då gav jag henne nappen för jag hade typ sovit i 2 timmar och var ganska trött. Somnade i alla fall om men kl 2 va det dax igen.
Pigg som en mört va hon. Gick upp och fixade i ordning en flaska till henne. Normala fall brukar hon ju somna efter hon fått mat, men inte inatt inte. Hon låg och skrattade, jollrade och fladdra med armar och ben värre än en väderkvarn. Täcket va som en flygande matta och kudden flög runt den också. Helt galen va hon och jag ville bara sova. 3.45 somnade hon äntligen och då va jag som en zombie. ;)
Klockan 5 ringde Magnus klocka = jag vaknar, somnar om för att sen vakna till igen när jag får min hejdå puss en kvart tjugo minuter senare. Självklart vaknade Natalie 5.30. Jag höll på att bli tokig!!!
Hon fick i alla fall en flaska med mat och sen ringde vi och prata lite med Magnus när han åkte till jobbet. Lyckligtvis somnade hon igen vid 7 och sov till 9. Hade ju önskat mig lite mer sömn faktiskt.

10.30 skulle vi vara ner i Österby på föräldragrupp. Pratade om smakportioner och mat till barnen. Det mesta visste man väl redan men lite nytt lärde jag mig nog. Det mesta står ju i alla broschyrer man fått.
Efter det drog vi oss ut mot Gräsö. Först stannade vi till hemma hos tant Anna ute på Oxsten, åt lunch och tog en fika och pratade en massa. Självklart fick hon och Natalie gosa och prata massa också.
Dom är så söta tillsammans. Natalie är alltid så glad när hon är med Anna. När hon va mindre så sov hon så fort Anna va i närheten men nu skrattar hon och är glad mest hela tiden.
Vid 16 åkte vi vidare hem till Söderboda för att hälsa på Natalies farmor och farfar. Magnus skulle ut dit och svarva lite efter jobbet så då tänkte vi att vi också kunde åka dit så slapp vi sitta hemma själva och vänta på att Magnus skulle komma hem. Fick middag och fika och farmor och farfar fick massa gos med Natalie. Dom tyckte att hon hade blivit jättestor. Va ju några veckor sen dom sågs så...
Åkte hem med 21 färjan. Natalie somnade ganska fort när vi åkte från farmor och farfar och hon hade ganska skön stil!



Hann inte ens ta bort leksaken ur munnen innan hon somnade. ;)

Vid 22 fick Natalie sitt nattmål och sen gick hon och la sig. Magnus och jag tog en dusch innan det vart sängdax för oss. Tiden bara rann iväg och när jag väl lagt mig såg jag att klockan va 23.30 och inte 22.30 som jag trodde. Jösses! Verkligen dax att sova!

Vilken natt det blev sen då.
Natalie vaknade inte förs kl 7 så jag fick sova hela natten. Va faktiskt tvungen att titta mig omkring för att se om jag hittade en flaska nånstans, men inte. Jag hade verkligen inte varit uppe på hela natten. Jag va ganska chockad kan jag säga. Natalie fick lite mat där vi 7 och sen låg vi och prata en stund i våran säng. Vid 9 vaknade jag till och insåg att vi hade somnat om. Skönt! Låg i sängen och beundrade min söta dotter en stund och vid 9.30 ringde Stina och prata lite så då gick jag upp. Men Natalie sov ända till 10.30!
Då fick hon lite mera mat och sen klädde vi på oss och åkte ner till Österby. Hade planerat in en date med Katarina och Alvar.
Natalie fick provsitta en liten stol som Alvar fått av sin moster och hon verkade gilla att sitta i den. Kanske får köpa en sån, hon vill ju mest sitta så!



Fika och massa prat resulterade i att tiden bara sprang iväg. Helt plötsligt va kl 16 och det va dax för oss att åka hemåt.
Vid 17 kom Magnus hem. Jag hade beställt hem kebab (vart ruskigt sugen på det när Katarina och Anton tänkt slå till med det till middag) så självklart fick jag en kebabrulle till middag. Tack älskling!

Vi 18.30 la sig Natalie och Magnus och pratade lite i sängen. En kvart senare sov Natalie och Magnus hade också nästan somnat.  Såg väldigt skönt ut när hon sov i våran säng...



Vid 19 åkte Magnus igen. Han skulle iväg och göra ett turtletest i Östhammar. Dom måste göra det varje år för att få tävla med båten.
Hoppas han kommer hem snart för jag saknar honom. Har börja känt mig lite kär igen nu. Mysigt! Blir glad när jag ser honom och känner verkligen att jag är stolt över att få vara hans tjej och jag hoppas verkligen att det håller för evigt. Nu behöver ni inte tro att mina känslor för honom börjat svalna för det har dom verkligen inte. Älskar honom hur mycket som helst! Men jag känner mig bara lite mera kär nu än va jag gjort senaste tiden. Svårt att förklara, men hoppas ni fattar...

Nu ska jag fixa kvällsbestyren och glo på tv tills Magnus kommer hem.

Natti natti!

Kalas och promenad

Har inte haft nå större lust till att skriva så mycket. Tackar för alla omtänksamma tankar och kommentarer!

Igår kväll va vi till Öregrund och grattade tant Anna. Jättegod tårta och trevligt sällskap!
Va skönt att få komma ut och få tänka på nåt annat en stund. Kände mig till och med glad en liten stund.
Har dock mått lite bättre idag då jag tror att största chocken börjar lägga sig.



Natalie fick hjälpa Anna med att öppna paket. Vilket verkar älskas av dom båda. ;) Det skulle verkligen klämmas och lyssna i typ 10 min på varje paket. Söta Anna! Roligt va det i alla fall!



Natalie va så fin i sin jeansklänning!

Vi kom hem strax efter 22, då gav vi Natalie kvällsmålet och sen gick vi och la oss alla tre och somnade gott.
Klockan 4 vaknade lillskruttan, fick mat och somnade om, allt inom loppet av 20 min. Sen sov vi ända till 8.45 i morse. Väldans skönt!

Vid 10 kom en sann vän. Min lilla Stina! Hon finns verkligen där när man behöver henne. Hon tar liksom tag i saker och finns vid ens sida. Det betyder så otroligt mycket när man mår dåligt. Tack för att du finns Stina!
Hoppas att du hittade på bloggen! ;)

Vid 14 tiden hade vi bestämt träff med Madde för en promenad nere i Österby. Skönt att få gå och prata av sig massa skit! ;)
Gick och hämtade Alfa och Inka så dom fick följa med på en liten promenad. Tog en liten extra sväng efter att vi hade lämnat av dom igen. Va så skönt promenadväder idag.
Stannade till vid Karins stallcafé och köpte en varsin glass också. Riktigt god va den. Hemglass strut som hette Hollywood. Rekomenderas!
Natalie hade ruskigt skön stil när hon sov i vagnen idag:



Efter promenaden gick vi och handlade lite, åkte sen hem och lagade mat. Idag vart det tortellini med pastasås, sallad bestående av vitkål och gurka, och nygräddade baugetter. Ruskigt gott!
Vid 18 tiden kom Roine och hans tjej Jossan och hälsade på. Va jättelänge sen vi träffade dom (förrutom på Rosens 40års fest, men då hann vi inte prata så mycket) så det va kul att dom kom.

Nu är det dax att gå och krama sambo och kudde...

Natti natti

RSS 2.0