Veckans fråga!

Tack alla ni som röstade i förra omröstningen!

Som ni säkert märkte vart den frågan stående alldeles för länge! Ber om ursäkt för det.

Resultatet vart i alla fall följande:

16 personer lämnade sin röst.

Frågan löd: Hur ofta putsar du dina fönster?

38% putsade fönstren en gång i halvåret - 6 röster
38% putsade inte ens fönstren en gång om året - 6 röster
19% putsade sina fönster en gång om året - 3 röster
6% putsade sina fönster mer än en gång i månaden - 1 röst

Tack för era röster!!!

En ny fråga ligger ute nu!

Dagens namnsdag

Idag säger vi GRATTIS till min underbara MORFAR på sin namnsdag!
Det är nämligen SUNE idag.

Morfar va världens bästa morfar. Kan tala om att jag saknar honom sååå...
Han skämde bort en och va alltid en liten retsticka. ;)

Natalie

Tänkte att jag skulle skriva lite om Natalies alla framsteg. Ni missar ju allt nu när jag inte skriver så mycket.

Hon har i alla fall börjat prata mera. Nu blir det DA DA DA mest hela dagarna. Skönt med lite omväxling från hennes ÖHHH! ;)
Dessutom kacklar hon på som att hon verkligen säger en mening eller nåt!

Hon står själv utan att ramla.

Typ springer fram med sin läragå vagn och blir galen om hon kör fast. ;)

Sen har hon fått en vilja och ett humör utan dess like! Nu börjar vi få för våra synder. ;)

Salt och blandat

Köpte mig en godispåse igår. Jag älskar ju dom ljusbruna och cylindrarna med hål i som finns i Salt och blandatpåsen.

Va ruskigt sugen och slet upp min påse till min stora förvåning!

Det fanns bara TVÅ ljusbruna godisar och INGEN cylinder!!!
VA FAAAAAN!!!

Kan tala om att jag vart ruskigt sur.
Nu ska jag skicka ett mail till Malaco och klaga.
Finns ju bild på framsidan av påsen och där finns dom ju med. Men inte i påsen... *GRRRR*

Har väl ALDRIG klagat på nåt förr. Men nu är det både Libero och Malaco som får sig en känga. ;)
Har hört att man kan bli så när man blir mamma, och kanske det stämmer.


Igen...

Återigen ett tag sen jag skrev nåt.

I fredags kom älsklingen hem med en gemensam julklapp. En 50 tums plasma tv.
Har sagt att vi ska köpa en ny men vi har inte haft så bråttom direkt. Våran 28 tums tjocktv funkar ju alldeles utmärkt! Men nu sitter den nya uppe på väggen i alla fall. Freddan va över på middag så då satte han och Magnus upp den. Liiite skillnad vart det ju! ;)

I lördags va jag och Natalie inne i stan med Stina och Ida. Gick på Gränby en sväng för att senare äta lunch på IKEA och gå en sväng där. Inhandlade några fler julklappar också så nu är det nog inte så jättemånga kvar.
Pappan i familjen gick upp 3 på natten då chefen ringde och frågade hur det gick med plogningen. (Magnus hade ställt klockan på 4) ;) Men han plogade hela dan och sov en timme på soffan tills vi kom hem.
På kvällen vart det massa mys och lite julpyntning. Bytte gardiner och satte upp julstjärnor i vardagsrummet. Resten fick vänta, orjade liksom inte mera.

Igår jobbade jag hela dan. Från 8-18. När jag kom till jobbet 7.50 tyckte jag att det såg så tomt ut på parkeringen. Kändes inte riktigt rätt. Efter liten tankestund med mig själv kom jag fram till att vi ju öppnade klockan 10, vilket innebar att jag egentligen skulle ha börjat jobba klockan 9. Lite slarvigt att komma på det när jag väl va där, men chefen nämde ju inget heller så jag skyller på honom! ;)
Förövrigt hade vi fått nya arbetskläder. Såg bra mycket bättre ut än de förra. Tyvärr hade dom ju inte beställt nåt till mig eftersom jag inte jobbar egentligen, så jag fick sno nån annans tröja igår.
Chefen va ruskigt rolig när han kom med tröjan...
- Jag hittade ingen större så du får försöka ha den här så länge tills vi beställt nya.
- Ok, sa jag och tittade på storleken. Trodde typ det skulle va en Small eller nåt.
XL stod det på lappen. Ha ha... Skitkul Thomas! ;) Men den satt som en smäck. Lagom stor! ;)

Många brukar ha lite svårt för våran chef, men jag är nog en av få som skämtar och pratar med honom. Tycker att det är ganska kul faktiskt, och han är inte sen på att hugga tillbaka! ;) Speciellt inte om det handlar om hockey...
Jag gillar Djurgården och han Brynäs = går inte ihop! ,)


Blä...

Känner mig jättehängig och orkar verkligen ingenting!
Dessutom är Natalie på sitt bästa (sämsta-grinig) humör och far fram som en ångvält här hemma.
Ibland känner jag bara för att lägga mig ner och gråta en skvätt!

Dagarna som gått!

Har ju inte skrivit nåt sen i fredagsmorse. Men som jag skrev tidigare så mår jag inte så bra just nu, så ni får ta det för va det är.

Hade i alla fall jättetrevligt hos Jenny och Heira i fredags. Tyvärr va det inte så många som kom, men vi som va där hade det riktigt mysigt. Vart bjudna på både lunch och fika. Värsta lyxen! ;) Barnen lekte en massa och va duktiga trots att dom va väldigt trötta.

Lördagen tillbringade jag och Natalie på Gräsö. Magnus va tvungen att ploga så han kom senare på eftermiddagen. Jag och Natalie åkte dit med 11.30 färjan för att gå på julmässan i Norrboda. Hade Natalies faster Mervi och kusinen Fabian som sällskap.
Fick middag hos dom på kvällen när Magnus kikat ut. En mycket trevlig dag!
Hade tänkt hälsa på Natalies andra faster Jeanette också men hon hade precis åkt mot Gävle när vi ringde och ville komma och hälsa på. Men vi får ta det nån annan gång!

I söndags va vi hemma och mös hela dan. På kvällen va vi bjudna hem till Emy och Samuel på middag. Tyvärr va ju Magnus tvungen att åka ut och salta precis när vi skulle åka så återigen fick jag och Natalie åka själva.
Riktigt trevligt hade vi. Träffas alldeles för sällan! Usch...

Måndagen spenderades med Katarina i Stockholm. - Hennes födelsedagspresent-
Tar det i ett separat inlägg sen. ;)
Men snygga va vi i alla fall! Ha ha...

I tisdags va vi bara hemma hela dan. Eldade och sånt som behövs när det är snöstorm ute.
Städa lite gjorde vi också.

Igår va vi ner till Österby på föräldragrupp. Pratade om alkohol och relationer. Våran grupp är inte den som pratar så mycket, men lite diskussioner vart det. Eller ja, alla sa mest hur dom hade det. Vart väl inte direkt nån diskussion! ;)
På eftermiddagen va Helena från bvc här på 10månaders hembesök.
Allt va bra förutom att Natalei inte kunde klappa händerna. Men hon är ju så upptagen med annat (typ stå och gå)så det kommer väl sinom tid!
Hade bakat en kladdkaka också men Helena hade fikat så mycket på dan så hon va inte sugen när hon kom hit!
Så jag och Magnus smaskade lite på den på kvällen. KLADDkaka va det verkligen den här gången. Vet inte vad som hände. Gjorde precis som alltid men den vart jättekladdig! Får väl se om den äts upp eller om den kastas i soporna. Jag är inte så sugen på den i alla fall.

Ja, roligare än så har inte våra dagar varit så ni har inte missat så mycket när jag inte skrivit! ;)
Men nu vet ni i alla fall vad vi pysslat med.

Insnöad!

Idag är vi insnöade här hemma. Hade tänkt åka ner till Österby och gå på kyrkis idag, men vi vågar inte ta oss ut. Vägen upp till vårat hus går över en äng och nu när det blåst så hemskt så har vägen liksom blivit full med snö. Vi hade kanske kunnat ta oss ut, men jag vågar inte chansa på att fasta i en snövall. Inte med Natalie i bilen...
Så vi får vara hemma och elda och mysa istället.

Natalie sover just nu men kommer nog vakna snart. Hon somnade om vid 9 så det är snart två timmar sen.
Så jag tänkte passa på att skriva lite innan hon vaknar.


Sorry!!!

Ber om ursäkt för dåligt bloggande.
Mår inte så bra just nu...
Men lite har det hänt dom här dagarna som ni kan få ta del av lite senare!

Mot Östhammar...

Nu ska jag göra mig klar för avfärd så Natalie bara behöver äta och klä på sig när hon vaknar. Vi ska nämligen vara i Östhammar klockan 12 och träffa en massa mammor och barn från föräldrarutbildningsgruppen. Känns jättekul att vi kan träffas ibland. Från början hade vi ju inte ens några bebisar utan dom låg då i magen, och nu är dom snart ett helt år gamla. VANSINNIGT!!! Vart har tiden tagit vägen?

Förövrigt har natten varit bra. Natalie somnade vid 19 tiden igår och sov hela natten. Vaknade till på morgonkvisten men jag ville sova vidare och försökte ligga blixtstilla och ignorera att hon va vaken. (elak mamma va! ) Men det lönade sig för efter en stund somnade hon om och väckte mig igen vid 8.20 vilket kändes mera lagom. ;) Då stod hon och hoppade och skrattade i sängen.
Hon är för söt min lilla fis!

Nej, nu har jag inte tid att sitta här längre.
Ha en bra dag!

Host!!!

Besiktningen igår gick bra. Vart ingen ombesiktning i alla fall. Vi har en stor spricka i vindrutan, så den ville dom att vi skulle byta till nästa gång. Sen va det nån länkarmslagring i bak som hade börjat rosta som han tyckte att vi borde veta om. Så vi får väl laga bilen i vår/sommar så är den fin till nästa besiktning.

Efter besiktningen åkte vi och hälsade på Sofie och Elsa en stund. Denise, Frida och Lisa kom också dit (dom hade varit på kyrkis) med sina små juveler Tim, Molly och Elwin. Riktigt roligt att kunna umgås flera mammor på en gång!
På eftermiddagen åkte vi hem och eldade lite, Natalie sov och jag duschade och sen gjorde vi oss klara för avfärd mot Katarinas kalas.

Jättegott fika och trevligt sällskap väntade på oss där.
Vi va fem tjejer från våran grundskoleklass där och det va verkligen jättekul att få träffa dom igen. Kändes lite som "old times" även om jag oftast va ute på "egna spår" (killar och sånt) i skolan. Vi fick dessutom tid till prat då alla äldre vuxna tog barnen och lekte medans vi yngre vuxna pratade. ;)


Idag har vi varit nere på kyrkis en sväng. Kom dit lite sent då vi va tvungna att stanna till efter halva vägen.
Natalie hade precis somnat då hon började hosta. Antagligen svalde hon väl tokigt i sömnen. Vilket fall så tokhostade hon och fick ingen luft. Då jag hade en bil bakom kunde jag inte panikstanna utan stannade på en avfartsväg lite längre fram. Hann dock inte ändå fram förs Natalie börjde hulka och efter nån sekund så kräktes hon. La handen under så hon inte skulle kräkas ner hela sig, men min hand va inte tillräckligt stor! Hon kräktes upp jättemycket slem (antagligen allt snor hon svalt under natten eftersom hon är lite snorig) så hela min hand och hela Natalies overall och tröja vart full. Det va bara att försöka torka av så mycket som möjligt och sen byta kläder så fort vi kom fram till kyrkis.
Tyckte så himla synd om henne, dock somnade hon om ganska direkt när vi åkte vidare så det va ingen fara med henne. Hon har varit som vanligt resten av dagen och det va nog lite skönt för henne att få ur sig allt detta slem. Va ju lite tokigt att det skulle ske i bilen bara. Men det gick ju bra det med! ;)

Hon lekte på som sjutton på kyrkis och på sångsamlingen va hon HELT GALEN!
Hon hoppade och viftade med armarna och skrek sitt vanliga ÄÄHH!!!-skrik! Började nästan tro att nån hade spetsat hennes gröt hon åt innan med nåt konstigt. ;) Men det är ju lite Natalie i ett nötskal. Kan inte riktigt vara stilla...

Efter kyrkis följde vi med Denise och barnen hem. Elsa och Sofie gjorde också oss sällskap.
En jättetrevlig dag vart det med lunch och fika! ;)

Nu på kvällen har vi ätit pannkakor. Natalie åt upp en hel pannkaka alldeles själv. Hon tycker att det är jättekul att få pilla och äta själv. Blir ju lite kladdigt, men det får man väl ta. Dom måste ju får lära sig nån gång.
När kan man börja lära dom äta själva med sked? Nån som vet?

Hon va, inte så oväntat rätt kladdig efter middagen så hon fick ta sig ett litet bad. Hon älskar verkligen att bada!
Hon hoppar runt och skvätter vatten hela tiden och en sväng försökte hon " koka kaffe" i vattnet. Tyvärr missade hon nog åt vilket håll man skulle dra luften så istället för att bubbla utåt så drog hon in luften. Vilket i sin tur resulterade i jordens kallsup eftersom hon doppat ner munnen i vattnet! Hon hostade återigen massor, men efteråt skratta hon bara och fortsatte stänka vatten. Hon är ganska tålig mitt barn! ;) Tur är väl det, för hon är inte direkt försiktig...

Nu ska jag gå och krama lite på min älskade sambo som ligger i soffan alldeles själv. Han kom just in från garaget. Har fixat snökedjor och satt på plogaggregatet på fyrhjulingen, så nu kan vi ta oss ut utan grannens hjälp om vi skulle få massa snö.
Förövrigt har Magnus snöjour i helgen så vi får se hur mycket snö det kommer. Om vi får se våran pappa eller inte. Hoppas hoppas inte på mer snö just nu. Jag vill ha snö, men det kan få vänta tills på måndag!

Ha en underbar kväll och sov så gott!

Natti natti!!!

Jaha...

Då va det dax. Vart ju inget förra gången. Ska snart åka och besikta bilen. Som tur va slapp jag väcka Natalie i morse. Ska ju inte vara där förs klockan 10.

Hon har faktiskt börjat sova riktigt bra nu. Vaknar till vid 5-6 och skriker och bökar lite, men hon somnar om igen och sover till halv 8-8. Riktigt skönt! Imorse vaknade hon dock 7.10 men man kan ju inte få sovmorgon varje dag! ;)

Nu ska vi göra oss klara för avfärd och sen ska vi hem och elda. Såg nyss att det va -10 grader ute! Känns inte så för det är inte jättekallt inne, men elda lär vi göra ändå så det inte blir kallt.

Ikväll ska vi till Katarina på födelsedagsfika. Ska försöka hitta på nåt fint tills dess som ger en liten ledtråd till måndagen. Men hon ska ju ändå inte lyckas lista ut vad det ska vara så jag får tänka ordentligt.
Nu är ju inte tänka nåt problem för mig då jag tänker 700 gånger mer än jag pratar (vilket heller inte är så lite enligt vissa) så tänka det kan jag allt. Sen om det blir bra alla gånger det vet man inte... ;)


Grattis!

Idag fyller min älskade lilla vän Katarina år. Äntligen är hon lika gammal som mig igen! ;)

Då hon jobbar idag ska vi fira henne i morgon kväll.
Av mig kommer hon att få en liten annorlunda present. Då jag vet att hon läser det här kan jag inte skriva vad det är, men ni får kanske reda på det senare.
Hon kommer dock att få vänta ända till måndag innan hon får veta vad det är!

Ha ha... Nu är du (Katarina) bra nyfiken va!? ;)

Det enda hon vet är att hon ska bort och att hon va tvungen att ha barnvakt.
Mer än så får varken hon eller ni veta.
Dom enda som vet är jag, Magnus och Natalie och vi säger INGET MERA!!!



Alvar, Katarina och Tim på våran "mammadate" hos Denise.

Stort GRATTIS till dig vännen! Vi ses i morgon!

Tisdag

Hade tänkt åka ner till kyrkkis idag, men sen ångrade vi oss. Jag kände för en liten mysdag här hemma och bara få vara. Jag behöver det och Natalie behöver också "vila" lite ibland. Även om hon inte direkt är stilla här hemma! ;)
Hon har dessutom blivit lite snorig. :(
Just nu så sover hon så då passar jag på att sitta lite vid datorn.

Dagarna går...

Ja, det har ju som sagt inte blivit så mycket skrivet här.

Vi var och lekte med Katarina, Anton och Alvar i fredags, Jag jobbade från 8-18 i lördags och var helt slut när jag kom hem. Natalie hade två av sina kusiner här på besök lördag till söndag. Fabian och Filips föräldrar skulle på partaj och då fick grabbarna vara här.
På söndagen åkte Magnus och grabbarna och jobbade en sväng, körde lite sopor till Uppsala. Då passade Natalie och jag på att åka till Åby och hälsa på Stina och Ida.
Massa mys, trevlig pratstund och gott fika som alltid! ;)
Igår va vi ner till Kyrkis i Österby. Det va återigen dax för vägning och mätning eftersom Natalie blev 10 månader i lördags. Stora tjejen!!!
Nu är hon 72 cm lång, väger 8195 gram och har ett huvudomfång på 42.5 cm.
Hade det bra på kyrkis igår och efteråt åkte vi till mamma/mormor. Natalie skulle till tandläkaren på eftermiddagen så då tyckte vi att det va onödigt att åka hem. Passade på att umgås lite med mormor när hon änligen va ledig!
 
Ja, det va lite av vad som hänt under de här dagarna som gått. Inte så värst mycket intressant så ni har inte missat nåt direkt. Kanske lite småsaker, men dom håller jag för mig själv!;)

Jag lever...

Skickar in ett litet snabbt blogginlägg och bara talar om att jag inte dött eller nåt. Har bara inte haft lust och tid.
Knåpar ihop lite imorgon!
JAG LOVAR!!!

Den här glada skiten tar upp all min tid just nu!


AAHHHH!!!!

Natalie har precis fått lite gröt. Tänkte att jag skulle plocka lite disk efteråt så jag gav henne ett kex och hon satt fint i sin stol och åt det, precis som vanligt. Men i nästa sekund när jag tittar till henne så är hon halvvägs upp på bordet. Hon hade alltså för första gången klättrat ur stolen!
Shit! Tänk om hon hade ramlat ner. Jag hade aldrig kunnat förlåta mig själv!

Nu kommer jag aldrig lämna henne i stolen mera. Inte ens en sekund.

Usch, va dåligt jag mår nu, även om allt gick bra denna gång!

Här är allt kött. 3 stora backar... Den ba...

dsc01204 (MMS)

Här är allt kött. 3 stora backar... Den backen i mitten är full med köttfärs, så det lär vi inte behöva köpa på ett tag.


Sovmorgon

Idag sov Natalie ända till 8.20! Ruskigt skönt!!!
Idag ska vi städa och elda järnet. Magnus föräldrar och bror med familj kommer hit idag och ska dela upp allt kött vi har hemma. Så det kommer att vara fullt hus här ikväll.
Måste hinna ut en sväng också. Natalie hann ju aldrig åka nån pulka igår då hon sov jättelänge på eftermiddagen.
Men så fort vi röjt lite så ska vi gå ut en sväng.

Ska gå och ta ett kort på allt kött så ni får se också.
Gissa om jag mådde illa igår av lukten. Stank rått kött i hela bilen när vi åkte hem. Blä!
Men det blir fina fisken i magen sen. ;)

Så här ser dom ut innan dom blir slaktade:







Dom är riktigt fina!
Magnus är sugen på att ha några gå här nere i skogen. Hur mysigt skulle inte det vara?

De köttet vi köpt nu är dessutom riktigt fint. Dom går ute jämt och bara äter det som finns i naturen. Så dom får inget konstigt i sig alls. Så man kan ju säga att det är ekologiskt kött... Det är bra!

Jaha ja... Då va man just ägare till 130 k...

Jaha ja... Då va man just ägare till 130 kg kossa. ;) (nej, jag vet att det inte heter kossa. Men det är som enklast att säga så.)


Burr

Inte konstigt att det varit kallt inne idag. Luftvärmepumpen stod tydligen på kyla. Magnus tyckte att det va kallt när han kom hem. Jag antar att det är en liten Natalie som varit och pillat på fjärrkontrollen...

Nu ska vi åka och hämta hem kött. En halv highland cattle (vet inte hur det stavas) kommer ikväll i våra ägor. Tyvärr får vi ju inte allt själv utan Magnus föräldrar och ena bror med familj ska också vara med och dela. Men lite påfyllnad i frysen blir det allt.

Irriterad

Just nu börjar jag bli lite irriterad.
För det första så väntar jag sen i måndags på ett samtal. Hur länge ska man behöva vänta på att folk ska ringa upp egentligen? Där är ju inte direkt nån kompis heller så man kan ringa själv och fråga varför den inte ringt upp.

Sen har jag fått tillbaka mitt enorma sug efter godis och kakor! Kan nog inte va hemma utan att ha sockersuget där direkt. Måste börja äta bättre igen, för när jag gjorde det så försvann ju sockersuget...

Nej, nu ska jag äta nåt (förhoppningsvis vettigt!) och sen ska jag höra mig klar för utgång. Har bestämt att jag och Natalie ska gå ut en sväng när hon vaknar. Hon ska få åka lite pulka tänkte jag, medans vi kastar sopor och hämtar posten.

Grattis!

Idag säger vi GRATTIS till min lillebror Martin som har namnsdag idag.



Här är han lite trött efter sin allra första innebandymatch! ;)

Vi säger även GRATTIS till Martina på sin namnsdag!




Stal hennes bild på facebook... Fining där! ;)

GGNbilder

Här kommer lite GGNbilder kopierade från Google:













Nu har ni fått en liten inblick i vad grabbarna va ute på för "skit" rent ut sagt! ;)

Kan säga att jag tyckte synd om väldigt många åkare som kämpade i leran... All heder till dom!

Våran Gotlandsresa

Vi åkte i fredags morse klockan 6.20 här hemifrån. Vid 7.15 skulle vi åka från Östhammar med resten av gänget.
För er som inte vet va vi skulle dit och göra kan jag tala om att vi åkte ner för att Magnus och x-antal till i gänget skulle ner och åka GGN (Gotland Grand National - en stor endurotävling)

Vi kom ner till Visby vid 14-15 tiden, åkte ner till banan och besiktade motorcyklarna och sen åkte vi till hotellet som vi skulle bo på.
Bodde på ett jättefint hotell som hette Best Western Solhem Hotell. Låg precis utanför ringmuren vid vattnet.
Vi hade till och med en egen balkong på hotellrummet. Det har jag aldrig varit med om förr.
Senare på fredagen så va vi ut och käka lite mat.
Hamnade på ett jättemysigt ställe...
Tyvärr fick vi vänta 1,5 timme på maten och när jag väl fick min köttbit som jag beställt så va den kall. Kan tala om att jag vart på ruskigt dåligt humör. Dessutom beställde vi in vitlöksbröd och tzatziki till förrätt. Tzatzikin smakade ingenting och vi fick fyra brödskivor varav två var kantbitar. Sånt severar man väl inte ens??? Fick varken ett förlåt eller en ursäkt från personalen utan dom ignorerade oss totalt. Skitdåligt!!!
Inte fick vi nåt för det när vi betalade heller. Oftast om man är missnöjd så brukar dom ju bjuda på drickat eller så, men inte här tydligen.
Kan förstå att dom va stressade för det va fullsatt i restaurangen, men man kan väl ändå vara lite trevlig!?
Nej! det där stället får ett STORT -MINUS- av mig!!!
magnus har nog kvittot så jag ska skriva ut namnet på den sen. Jag tog Natalie och gick ut innan för jag va skitarg! ;)
Sen gick vi tillbaka till hotellet och sov så vi skulle orka med lördagen.

Magnus gick upp vid 5 för att dom skulle hinna äta frukost innan dom skulle till banan. Jag och Natalie fick lite sovmorgon då vi inte behövde vara där så tidigt. Tack Per för att du kom på den genialiska idén! ;)

Vi kom till banan vid 8-8.30. Dom vi åkte med försvann på två röda och alla de andra va borta vid starten eller vid sevicen så jag och Natalie gick runt lite för oss själva. Stog uppe på berget och kollade ner över de första cyklarna som kom för dagen.


Svårt att se, men längst upp är det en hel karavan...

Efter en stund lessnade jag på att stå där (det blåste ruskigt kallt och dessutom hade Magnus lyckats gömma både mina vantar och min mössa så då vart det ju ännu kallare! Natalie sov i vagnen) så då gick vi tillbaka till bilarna.
Då hörde Anna av sig och sa att vi skulle komma upp till servicen. Jag hade ju ingen aning om vart den låg men som tur va så kom Stoffe (han hade fått brutit då cykeln sluta fungera efter att han hamnat i en vatten/lerpöl) så vi följde med honom upp till servicen sen.
Stod där uppe och hejade på alla Östhammarsåkare och önskade lycka till till dom som kom in på service. Magnus såg ut som en lerhög när han kom in. ;)
Så här såg hans cykel ut efter dagens åkning.


Ser dock väldigt ren ut här! Kan tala om att det bara hängde ett tjockt lager med lera!

Magnus kom på plats 196 av 548. Han hann köra 5 varv på 3 timmar 34 minuter och 50 sekunder.

På kvällen gick hela gänget ut och åt mat och firade att de tagit sig runt. (Åtmindstone dom flesta! ;) )
Direkt efter maten gick jag och Natalie hem till hotellet då vi va ganska trötta. Va lite läskigt att gå på Visbys gator helt själv, men vi kom fram till hotellet utan problem. De andra fortsatte firandet med en hel del alkohol så vissa va riktigt trötta på söndagen sen! ;)

Vi gick ner till frukosten vid 9 och efter det kom resterande med en jämn ström. Alla ville/kunde dock inte äta frukost så dom sov lite längre.
Vid 11 va vi tvungna att vara ute från hotellrummet så vi spenderade resten ac dagen med att gå runt i Visby. Färjan gick inte förns 16.45 så vi hade lite tid på oss.

Här kommer lite bilder från dagen:








Anna med kameran i högsta hugg! ;) Självklart drog hon Natalie genom Visbys alla gator!



Magnus, Fredrik (Korven) och Anders. Natalie ligger i vagnen och sover nere i hörnet







Gigantisk kyrka.
Precis bredvid där vi stod höll några asiater på att fota och film en tjej. Vi fattade aldrig riktigt va dom gjorde faktiskt... Men det vart säkert fina bilder!









Den här bilden tog jag bara för att jag hade en tjej i mitt förr fotbollslag som vi kallade för Yllet. ;)
Hon har en egen skylt här på Gotland! ;)

Båtresan hem va lugn och fridfull förutom att Natalie spela Allan för grabbarna. ;)
Dessutom skrek hon på allas uppmärksamhet mest hela tiden och om det va nån som inte sa hej till henne skrek hon ännu värre. Gick liksom inte att få tyst på henne heller! ;) SKITUNGE!!!

Vi va hemma igen vid 23.30 på söndagkväll, rejält slutkörda. Men vi har ändå haft en riktigt trevlig helg.
Har kommit fram till att Natalie måste vara ett underbarn. Hon har inte gnällt en enda gång när vi varit borta. Hon har verkligen varit sååå duktig! Har funnit sig i allt runt omkring och gjort alla glada med sitt lilla smile! ;)

Bombnedslag!

Det skulle man kunna tro att det har varit i vårat vardagsrum.
I måndags kom Magnus hem med en sopsäck full med gosedjur och igår en hel flyttkartong med leksaker, böcker och pussel till Natalie. Han hade fått det av en jobbarkompis vars döttrar hade växt ifrån leksakerna, så då tyckte dom att Natalie kunde få allt! JÄTTESNÄLLT!!!
Tack så mycket!

Enda nackdelen var/är väl just att det blev ändå mera saker som ska ligga på golvet.

När kan man börja lära barnen att städa själva? ;)




Obeservera att alla grejor hon hade innan ligger kvar i plastbackarna!!!

KALLT!!!

Idag har vi varit till kyrkis i Valö.
Natalie vart jättetrött efter fikat så vi hoppade över sångerna idag och åkte hem och sov. Medans Natalie har sovit så har jag burit in massa ved och eldat. Har ju svinkallt här hemma nu då ingen har varit hemma och eldat i helgen. När vi kom hem igår kväll vid 23.30 så hade vi 9 grader i hallen, och imorse när vi gick upp hade vi 16 grader i sovrummet. Usch, så kallt! Så jag försöker elda järnet nu för att få upp lite värme. Imorgon är det förhoppningsvis lite mera lagom varmt här inne.
Just nu önskar jag att våran vattenburna värme hade funkat. Snacka om varmt vi hade kunnat haft då...
Men nu har den ju inte funkat de senaste två vintrarna och inte den här vintern heller så vi får allt klä på oss massa kläder istället. Längtar SÅÅÅ tills vi får in golvvärme i hela huset. Tyvärr lär det dröja ett tag till. :(

Kanske man skulle skriva till nå tinredningsprogram och få lite hjälp med rustningen. ;)
Förövrigt har jag tillbringat helgen med en tv-kändis. Han som va med i arga snickaren förra veckan va med i vårat gäng på Gotland. ;)

Gotland

Som ni säkert förstått så har vi inte varit hemma i helgen. Vi åkte till Gotland i fredags morse.
Ska ladda in lite bilder av resan så skriver jag om hur helgen har varit sen.

Veckans fråga!

Tack alla ni som röstade i förra veckans omröstning!

Resultatet vart följande:

13 personer lämnade sin röst.

Frågan löd: Längtar du till julen?

54% längtade faktiskt efter julen - 7 röster
46% längtade inte alls efter julen - 6 röster

Tack för era röster!!!

En ny fråga ligger ute nu!

Man blir trött av att vara ute i skogen oc...

dsc01182 (MMS)

Man blir trött av att vara ute i skogen och kolla på en massa motorcyklar...


Min utsikt på Gotland just nu. Havet och e...

dsc01181 (MMS)

Min utsikt på Gotland just nu. Havet och en massa motorcyklar... :)


Surt!

Imorse skulle jag och Natalie åka och bestikta bilen.
Jag gick upp 6.30 för att göra mig redo och sen väckte jag Natalie vid 7. (för ovanlighetens skull så sov hon ju äntligen på morgonen. Kände mig ganska elak när jag väckte henne!)
Vi gick och bytte blöja, klädde på oss och åt lite välling. Skulle precis klä på oss ytterkläderna då telefonen ringer.
-Hej det här va från bilprovningen! Har ni hunnit åkt?
-Nej, men vi skulle precis göra oss klara för att åka.
-Åhh.. Va bra! Eller ja. Jag undrar om vi skulle kunna ändra på din tid? Jag har fått sjuk personal så jag har bara en som jobbar idag så han får det lite stressigt.
-Ok... Ja, det ska väl kunna gå bra (*suck* Nu hade jag ju väckt mig själv och Natalie helt i onödan)
-Jättebra! Tack så mycket! Kan du komma vecka 46?

Bla bla bla...

Så nu nu ska vi dit onsdagen den 1 7november istället.

Känns bra surt när Natalie ÄNTLIGEN sov på morgonen!
Men men... That´s life!

Åhhh...

Men va är det här?
Idag vakna Natalie 5.10!!!
Nån som vet hur man får barnen att sova längre på morgonen?

Nobelpris

Vem fan är det som har bestämt att vi ska ändra till sommar och vintertid? Hoppas för guds skull att idioten inte fått nå nobelpris eller liknande för sin idiotiska idé.
Natalie vaknar ju liksom före 6 nu för tiden, vilket hennes mamma inte tycker är ok.
För våran del får det gärna vara lite mörkt på morgonen. Va fan spelar det för roll?

Nej! Ska nog starta en facebookgrupp som är emot tidsbytet och som vill avskaffa det hela. ;) Är ju inte ens alla länder som har det....


Nej!

Nu har vi haft tråkigt så det räcker.
Natalie har vaknat så nu drar vi ner till Österby och busar med momor och morbröderna...

Veckans fråga!

Tack alla ni som röstade i förra veckans omröstning!

Som ni såg va frågan uppe en vecka extra pga att jag varit dålig på att skriva når här sista veckan.

Men resultatet vart följande:

12 personer lämnade sin röst.

Frågan löd: Hur många barn vill du ha??

58% tyckte att två barn skulle vara lagom - 7 röster
33% tyckte att dom nog ville ha tre barn - 4 röster
8% tyckte att ett barn räckte alldeles utmärkt - 1 röst

Tack för era röster!!!

Det va ingen utav er som röstade som inte ville ha nåt barn alls. Det är roligt! Att få barn är ju det bästa som finns även om det många gånger är väldigt påfrestande.
Va heller ingen som ville ha fyra barn eller fler.


En ny fråga ligger uppe nu!
Glöm inte att rösta även där.

Boring

Jösses!
Tror bestämt att Natalie blir lite uttråkad av att vara hemma en hel dag. Hon river i precis allt och är sur och grinig. Hon sover nu för andra gången då hon va trött och sur och inte skulle varken äta eller leka. Så då blir det till att åka i säng. Hemsk mamma jag är va!? Ha ha... ;)

Tyvärr blir vi själva hemma hela kvällen också då Magnus ska på plogmöte direkt efter jobbet. Surt!
Kanske blir till att hitta på nåt. Åka och hälsa på nån eller så.
Imorgon ska vi till kyrkis i alla fall. Det bestämde jag alldeles nyss. Inte en dag till med en grinig unge!

Från Lark Rise till Candleford

Idag vart det inge kyrkis i Valö. ;( Dom har stängt pga höstlov. Så Natalie och jag har haft en skön morgon här hemma mde massa tv-tittande, lek och mys.
Natalie har sovit en stund på förmiddagen också. Hon vaknar ju vid 6 - 6.30 nu eftersom vi dragit tillbaka klockan. Hon verkar ha svårt att somna också då hon höll på i 1,5 timme igår och jollra/lekte i sängen innan hon somnade. Hon grät inte så då fick hon sitta i sängen tills hon somnade av sig själv. Man kan ju inte ta upp henne för då tror hon väl att hon kan göra så jämt!

Medans hon sov har jag kollat på en serie som jag missade i lördags pga att jag jobbade. (bra med inspelningsbar box)
När vi va i Falkenberg hos Kerstin och Lennart så tittade vi på den här serien. Kerstin följde den och jag kan säga att jag fastnade på en gång jag också!
Från Lark Rise till Candleford heter den. Har bara sett två avsnitt men älskar den redan!
MÅSTE köpa serien på dvd. Säsong 1 finns ute nu och säsong 2 kommer nu i november. Kanske bra julklappar till lilla mig! ;) Men jag vet inte om jag kan vänta så länge. Vill ju se allt från början. Nu har jag ju börjat titta mitt i säsongen.

Vill ni också se denna underbara serie så går den på lördagar klockan 18.15 på ettan!



Kan tala om att jag inte gillar serier från förr i tiden, men den här fängslar mig totalt!

RSS 2.0