Pain!

Mycket klagande nu, men jösses va ont jag har i mitt bäcken!

Snubblade i en stol igår kväll och måste ha vridit till eller sträckt bäckenet på nåt konstigt vis.
Det gjorde så sjukt ont just när det hände så jag bara föll ihop på golvet. Låg där med tårar i ögonen en stund och sen tog jag mig till soffan och satt där resten av kvällen. Ville som inte röra mig.
Det har blivit bättre men är inte bra.
Sov inte så bra inatt pga smärta och nu kan jag inte göra mer än att gå jävligt försiktigt. Men jag hoppas att det ska ge med sig snart.
Bebis kunde ju tex. vara så snäll och komma ut så man kanske kan få se vart man sätter fötterna och slippa alla gravidkrämpor i värmen. ;)

Inatt kan du väl komma ändå? Vi väntar ju sååå på dig lilla krabat!

Utemöbler

Igår tog vi en tripp med familjen och letade utemöbler till altan. Va ju inte det enklaste att hitta nåt som passade oss i smaken. Va till Högsta, Storvreta möbler och Bauhaus.
Slutade med ett bord, sex stolar och ett parasoll på Bauhaus. Gjorde ju inte så mycket att det vart nästan 1500 kr billigare än vi hade räknat med.
Vi vart lite chockade i kassan när kassörskan sa summan, men vi sa inget. Trodde ju att hon hade missat nåt. Men när vi kom ut i bilen och kollade på kvittot så va bordet ca 1000 kr billigare än vad som stod på lappen och det gjorde ju inte så mycket! Vi tackar och tar emot! ;)

Har suttit på altan typ hela förmiddagen.
Jag orkar som inte med nåt annat. Mina ben, fötter och nu även händerna har svällt i värmen. Gör som ont att stå på fötterna, så det är till att sitta med fötterna i högläge och ta det lugnt.
Som tur är har jag en underbar sambo som springer efter Natalie när det behövs och som pysslar massa här hemma.

Tack älskling! Det är guld värt!

Jösses!

Vad hände?



Vilka är det som hittat hit egentligen? Ganksa många gånger också...
Men det är riktigt roligt att se!
(syns vilken dag som va midsommarafton va? ;) )
Tack!

Altan

Kom ju just på att jag glömt visa er hur altan vart. Dock är den ju inte klar riktigt än. Men den är funktionsduglig. Ska dit en trappa och räcke också...







Saknas utemöbler också så klart. Ska införskaffas så snart som möjligt!

Jaha ja...

Idag kom älsklingen hem och sa att han inte ska jobba nå mer. Han tar semester/pappaledigt nu och inledde det hela med att somna på altan i hängmattan.


Hicka

Alltså min bebis måste komma med i Guiness rekordbok snart. Den hickar mest hela tiden. Lite jobbigt då hela magen och ibland även hela jag hoppar.
Snälla bebis kom ut nu så jag slipper hoppa! ;)

Säg det rak ut istället!

Idag när jag va på affären gick jag förbi en kvinna och en tjej. (Mor och dotter va det då jag vet vilka det är. Dock inga jag känner så)
Tjejen ifråga hade en liten mage så det syndes att hon va gravid.

När jag hade gått förbi ser jag hur kvinnan pekar på mig och "viskar" (dock inte så bra eftersom jag hörde det)
-Så där stor tänker du väl inte bli i alla fall!  Ha ha ha...

Hörde inte vad tjejen svarade då jag gick därifrån. Men jag tycker att det va ganska oförskämt!

Man känner sig inte så jättefin alla gånger med denna mage. Men jag kan nu säga att jag vart om möjligt ännu STOLTARE över min mage! Skulle kunna gå med den länge till bara för att jag känner mig så.

Men snälla ni som pratar bakom min rygg och pekar på mig. Det känns inte så roligt alla gånger så säg det rakt ut till mig eller va tysta!
Jag vet att min mage är enorm. Jag ser den 24 timmar om dygnet!

Ganska less på allas kommentarer faktiskt!
-Men nu är det inte långt kvar va?
-Är du säker på att det bara är en där i?
-OJ, vilken tjock mage du har!
-Men nu börjar det bli tungt va?
-Vilken mage!
-Oj, magen står ju rätt ut.
-Har du svalt en fotboll?

Listan kan göras lång och jag orkar faktiskt inte svara längre!

Så här ser min mage ut idag i alla fall:



129 cm i omkrets! Slå det om ni kan! ;)



Min syn varje dag:



Kan nån hitta mina fötter? ;)

37+4

Idag har vi gått 37 veckor och 4 dagar med bebis.
Det firades med ett besök hos barnmorskan. ;)

Tyvärr har ju min barnmorska semester så det har ju känts lite tokigt att komma till en annan nu när det är så nära. Men det gick faktiskt bra. Kul att höra lite andras åsikter och hur dom säger saker och ting.

Allt såg bra ut i alla fall.
Bebis är fixerad och magen hade växt en cm till, så Sf-måttet är nu 36.
Hon sa OJ! när hon såg min mage men sa också att hon inte trodde att det va nån stor 4,8 kg bebis där inne. Snarare 3,7 vilket är normalt.
Trodde också att den skulle komma ut snabbt när den väl satt igång. Jag som redan oroar mig för att jag inte kommer hinna in vart ju inte lugnare nu! ;) Men hellre det än att ligga 38 timmar på förlossningen.

Ja, mer än så vet jag inte om vi sa.
Väntar nu bara på att bebis ska komma ut!

Gunga

Natalie fick en gunga av Magnus jobbarkompis i förra veckan. Vi satte upp den nu i helgen och gissa om det va poppis! ;)

Gladare unge får man leta efter...


Midsommarhelgen

Har varit väldigt lugn!
Jag hade ju planerat att få bebis i midsommar, men bebis hade visst andra planer och ligger kvar än. :(

Vi har faktiskt bara varit hemma och pysslat hela midsommar. Har varit sååå skönt. Hade tänkt ta oss ner till Österby och träffa lite folk och köpa lotter mm men det vart inte så. Vi trivdes så bra här hemma.
Vi har fixat massor i trädgården, satt upp lite lister som saknats, tvättat upp all tvätt, myst och bara haft det allmänt bra.

Har varit så skönt att inte varit uppbokad med nå midsommarfirande. Har liksom inte haft nå sug efter det heller.
Jag drack en halv flaska rosé (självklart alkoholfritt) på midsommarafton och Magnus tog sig två öl. Det va vårat firande.

Hoppas ni alla haft det lika underbart som oss. Dock antar jag att dom flesta låg bakfulla med huvudvärk nån dag. Det saknade jag inte alls kan jag säga! ;)

Glad midsommar

Ville bara önska alla en riktigt glad midsommar!

Hoppas ni får en underbar dag!


Grattis!

Idag sänder vi en STOR tanke till min älskade pappa uppe i himlen.
Det är nämligen hans födelsedag idag. 61 år fyller han! Gammal som gatan. ;)
Synd att han inte är här med oss så vi får ge honom en kram på hans dag.
Förra året åkte jag och Natalie och sjöng "Ja må han leva" vid hans grav. Kommer ihåg tanten som satt på en bänk en liten bit bort. Hon tyckte nog att vi va bra knäppa. ;) Regnade då också om jag inte minns fel.
Fast inte så mycket som idag.
Jag tror att det är änglarna som gråter på pappas födelsedag.

Önskar så otroligt mycket att han kunde få träffa min underbara familj. Han skulle ha varit världens bästa morfar!

♥ Jag saknar dig sååå pappa!

GRATTIS PÅ FÖDELSEDAGEN!!!


Sista dagen

Usch!
Idag går Natalie sin allra sista dag på sitt dagis Linden.
Kommer ihåg i höstas att jag va väldigt skeptisk till Linden men jag kan säga nu att vi är hur nöjda som helst! Hon hade inte kunnat fått en bättre dagisstart. Är ingen av oss föräldrar som vill byta. Det måste ju vara ett gott tecken som jag hoppas att personalen vet om.
På föräldrarmötet gav vi till och med som förslag att dom skulle öppna ett koperativ så vi kunde ha våra barn kvar. ;)

Men nu är det bara att acceptera läget och inse att vi inte kommer att få ha dessa underbara fröknar nå mera. :(
Innan jag hämtar Natalie idag ska jag åka och köpa nån fin blomma samt en liten present (om jag hittar nåt passande vill säga) som Natalie ska få ge till personalen.



I höst kommer Natalie att få byta dagis till Eken. (Hon ska vara ledig nu ända fram till v.34)
Får väl se hur det går. Kommer säkert att gå jättebra, då det inte va några som helst problem med förra inskolningen. Men som mamma oroar man ju sig alldeles för mycket. ;)
Hon får bra fröknar där också så jag är inte orolig på det viset. Bara det att det kommer att vara sjukt mycket mera och större barn där. Känns som att min lilla nyfikna tjej kommer att bli översprungen x-antal gånger om dan. Hon vill ju som alltid stå mitt i där saker händer. ;)

Måste ringa till nya dagiset också och höra hur vi ska göra när hon ska börja. Fick information om att det är vi som ska ringa dit. Själv tycker jag att det är lite tokigt. Jag tycker att det är dagis ansvar att höra av sig och hälsa oss välkomna. Men men... Jag jobbar inte inom barnomsorgen längre så nu är det bara att gilla läget!


Ny mobil?

Idag när älsklingen kom hem frågade han mig om jag ville ha en ny mobil.
Hmm.... Jag är ju bra nöjd med den jag har så det känns lite onödigt med en ny. Men å andra sidan är det ju alltid kul med lite nytt. Den jag har är ju snart två år gammal faktiskt! ;)

Anledningen till att han frågade va för att Telia vill att han ska förlänga abonnemanget på sin jobbtelefon och då skulle man väl få en mobil på köpet. Han själv behöver ingen då han har en ny från andra jobbet, så det va ju hemskt snällt att han tänkte på mig!
Kruxet är ju att mobilen troligtvis är låst på Telia och jag har ju Halebop. Han skulle fråga om det imorgon sa han. Så vi får väl se hur det blir.

Är ju lite emot touchmobilerna också. Men jag kanske kan vänja mig. Om inte får vi väl sälja den! Jag har ju ändå min "gamla" älskling. ;)


Måsten

Jaha... Vad ska man hitta på idag då?
Har precis kommit hem efter att ha lämnat Natalie på dagis.
Tror att det blir lite rensning av kläder här hemma. Måste ju gå igenom Natalies alla gamla och nya kläder, sortera och lägga ner i hennes nya byrå samt gå igenom och lämna tillbaka de kläder vi har lånat av div snälla människor. Har dock ganska stor koll så det ska väl inte bli allt för besvärligt.

Sen MÅSTE jag verkligen försöka städa här hemma. Jag skäms faktiskt över hur det ser ut. Men när fan ska jag orka? Orkar ju knappt hålla mig vaken på dagarna och städa när Natalie är hemma är inte det lättaste. Idag blir det en middagslur också. Missa ju den igår och det märktes senare kan jag säga. Efter 16 va jag som en zombie!

Så jag får väl försöka sätta lite fart nu då om jag ska hinna med allt.
*suck*
När kan man bara få skita i allt och ligga på soffan hela dagarna?

Skruva

Nej, nu har jag kikat runt på datorn alldeles för länge. Ser inte ut att hinna vila nåt idag. Dumt, jag vet!

Men jag måste skruva ihop Natalies nya byrå som hon ska ha sina kläder i.
Magnus va så söt igår så han svängde in på IKEA och köpte både ny säng och byrå till henne.
Min pärla va såklart underbart duktig att sova i sin nya säng. Hon sprang upp en gång och då gick jag upp och sa till henne att hon skulle sova och att hon skulle komma och väcka mamma sen imorgon (idag blir det då).
Sagt och gjort. Hon låg och babblade en stund men somnade sen och kom upp vid 6 och väckte mig.
Hur duktig får man bli?
Va inga problem med nya rummet och inte med nya STORA sängen. Vi trodde ju hon skulle klättra ur mest hela kvällen och natten. Tur att vi kanske lyckats med nån del av uppfostran! ;)

Nej, skruva byrå va det ja...

Tonåring

Allt mer börjar jag tro att vi har en liten tonåring här hemma. Åtminstone om man tittar på vad Natalie har för sig.
Sitta normal och äta vid bordet går liksom inte längre...




Helgen

Den här helgen har som vanligt gått väldigt fort.

Började lördagen med att åka in till Uppsala för att äta hotellfrukost och ha möte med Forevergänget.
Hade dock lite svårt att sitta då min lilla bebis i magen envisades med att ligga långt ut och långt ner så jag fick liksom halvligga emellanåt. Kände mig dessutom lite uttittad då alla tittade på magen och många frågade om jag inte skulle ha när som helst.
-Jodå, den kan komma när som helst men den är beräknad 14 juli! (Kände mig lite tjatig efter en stund)
-OJ!!! Är det så långt kvar? Är du säker på att det bara är en bebis?
Hur många gånger har jag inte hört den frågan nu? Får nog börja hålla mig inne så jag slipper alla frågor. ;)
Dock är det kul när dom säger att man är fin, även om man inte känner sig speciellt fin.

Hände förra veckan. Då va jag inne på affären och en stressad tjej sprang förbi mig.
-Oj, vilken fin mage du har! sa hon i all hast.
Öhh... Tack! Eller vad säger man. Kände ju henne inte ens. Men jag sa tack i alla fall för att inte vara otrevlig.

Vart ett litet sidospår nu kände jag. Jag skulle ju berätta om helgen. Men ja ja... Detta ingår ju kanske också! ;)

Efter mötet svängde jag förbi min mor en snabbis. Magnus och Natalie va på Gräsö så varför skulle jag åka hem till ett tomt hus?
10 minuter efter att jag kommit till mamma kom även min storebror med familj. Så vi fikade och pratade lite. Trevligt!

På kvällen fick jag ett sms av min mamma. Är allt lugnt? Tänkte om jag kunde ta mig ett glas vin i så fall.

Ha ha... Söta mamma. Tror att hon börjar bli lite nervös nu. ;)
Drick du ditt vin skrev jag tillbaka. Än har jag ju inga värkar.

Hon ringde igår också och frågade om allt va ok. Hon hade dessutom planerat att Natalie kunde vara där hela midsommar och hon hade ljudet på mobilen på nu ifall jag skulle ringa. (Mamma har typ aldrig ljudet på av nån anledning) Hade även sagt till på jobbet att hon kanske måste gå ifrån ifall jag skulle föda.
Hon är rolig ibland min mamma.
Frågade om hon började bli nervig, men det va hon minsann inte. Eller hur va? ;)

Magnus va duktig igår och skruvade klart trallen på altanen, så nu är det bara en liten trappa och räcke kvar. Han är så duktig! Precis när han vart klar började det att regna också. Snacka om timeing!

På kvällen gick jag igenom alla bebiskläder. Sorterade i storlekar och la ner lite i väskan som ska med till förlossningen. Så nu har jag i alla fall börjat. Duktigt va? ;)
Måste packa lite grejor till mig själv också kanske. Kan jag nog göra ikväll eller så.

Ja, mycket mer än så har det nog inte hänt i helgen

Natalie satt på första parkett och kikade på när pappsen byggde altan! ;)





Äta macka skulle man göra samtidigt också!



Ni ser va fin rutan vart då va?




Tröttmössa

Förra veckan hände en rolig grej här hemma. Kom på att jag glömt att dela med mig av den.

Natalie sprang runt och va lite grinig (trött) och jag skulle laga mat. Tillslut sa jag till henne att sätta sig i soffan och titta på tv en stund.
Sagt och gjort. Hon satte sig där och jag hörde från köket hur hon lekte lite i soffan och babblade som aldrig förr.
Helt plötsligt vart det dock väldigt tyst. Jag gick in för att se vad som stod på.

Då hittade jag Natalie nerbäddad i soffan under sin filt, sovandes!
Hon måste ha varit rejält trött om hon kom på själv att hon skulle dra på sig filten och sova. ;)

Så här låg hon.



Hur söt får man bli? ♥

SOVA!!!

Då va vi hemma från kalaset igen. Va riktigt trevligt att träffa alla mammor och barn. Gott fika va det också. ;)

Försökte hålla Natalie vaken på hemvägen så hon kunde få i sig lite lunch innan hon sov middag. Men det va totalt omöjligt! Så nu får hon äta när hon vaknar istället. Känns lite dumt/tokigt men vad ska jag göra då? Fick inte liv i henne när vi kom hem.

Jag är också ganska trött, så jag ska ringa älsklingen en sväng och sen går nog jag också och sover middag en stund. Känns som att jag behöver det!

Natti natti!!! ;)


Frukost

Nu har jag och Natalie smällt i oss massa mannagrynsgröt till frukost. (hennes andra frukost, då hon redan ätit en flaska välling) Gott som tusan... Va länge sen vi åt det, men jag undrar en sak. Hur tusan gör man för att det inte ska "bränna" fast i kastrullen? Det är ju typ omöjligt!
Idag hade jag på svag värme och rörde om då och då men lik förbannat så fastnade det lite. Märkligt! Som tur va så gick det lätt att ta bort.

Nu ska vi göra oss redo för att åka ner till Österby på fika. Elvin fyller 1 år (imorgon tror jag) så han bjuder sina kompisar på fika idag. Ska bli trevligt att träffa lite mammor och barn igen. ;)

Middag

Usch! Det är nog bland det värsta jag vet.
Visst det är jättegott med mat ibland. Om man slipper laga den själv!

Men att behöva komma på nån maträtt varje dag och sen stå vid spisen och laga skiten det hade jag gärna varit utan. Hade det inte varit för att Natalie ska ha mat och att jag vet att Magnus är hungrig när han kommer hem från jobbet så hade jag hoppat över all denna mat.
Jag klarar mig bra ändå. Lite fil eller nåt räcker bra för min del.
Är ju nästan aldrig hungrig och ännu värre blir det ju nu på sommaren när det är varmt ute också.

Nej, det här med mat är bara ett nödvändigt ont!!!

Idag ska vi i alla fall äta potatis, frukostkorv och pepparrotssås.

Vad ska ni äta?



Jaha...

Nu är bilen packad och grejorna är redo för avfärd till loppisen. Tror inte att dom kommer att sakna mig. Tur det kanske. ;) Klockan är ju dock inte så mycket än så jag får allt vänta en stund till innan jag kan åka.
Ska man hitta på då tro?

Äta nåt ska jag nog göra i alla fall. Känner mig lite hungrig. Sen får vi se om jag slappar en stund eller börjar städa/plocka lite här hemma. Det behövs ju som vanligt. *suck*


Tack!

Åhh... Måste ju säga att jag tycker att det är lite roligare att skriva nu igen när ni har börjat lämna lite kommentarer.
Va väldigt dött på den fronten ett tag.
Ni behöver ju inte skriva en novell utan ett par ord räcker ju bra. Jag blir lite glad när jag ser att det trillat in, vilket troligtvis leder till att jag skriver mera.

Så tack för att ni lämnar ett litet avtryck! Fortsätt gärna med det!

Har ju dessutom fått lite mera läsare igen. Kul kul...
VÄLKOMNA!!!

Sol!

Idag har jag lite, men bara lite mera energi än tidigare dagar. Kan det kanske bero på att solen tittar fram igen!?
Just nu känns det så där lagom varmt också.

Har lämnat lillfis på dagis. Där höll fritidsbarnen på att spela basket och gissa vem som ville vara med dom stora grabbarna och spela? Ha ha... Hon kunde ju lika bra ha varit bollen i deras ögon. ;)

Nu ska jag försöka göra lite nytta. Är verkligen sämst på det just nu. Men jag ska plocka ihop lite saker jag inte behöver och åka ner med till loppisen i Österby. Lämnar ner det innan jag hämtar Natalie på dagis tänkte jag. Har ju en del kvar efter lördagens bakluckefiasko! ;)

Kom ihåg!

Ni kommer väl ihåg era uppdrag?

Uppdrag 1

Uppdrag 2

och så självklart svara på veckans fråga! ;)

Tack tack!!! ;)

Morgonmys

Det är nåt vi har varje morgon.
När Natalie vaknar så myser vi först i min och Magnus säng. Sen går vi ner och myser ner oss i soffan, slår på tvn (barnkanalen), äter välling och ringer och säger godmorgon till pappsen.

Här är Natalie i måndagsmorse med napparna i högsta hugg (måste ha en i munnen och minst en i handen också. Helst flera...), nallen ska det kramas på och så kan man ju inte missa det som är på tvn! ;)



När vi myst färdigt i soffan klär vi på oss, äter frukost och sen åker vi till dagis om det är dagisdax. Annars leker och busar vi en massa eller åker och gör nåt annat trevligt.

Fina damen...

La in lite bilder i datorn och hittade den här på Natalie.



Här är när vi va hos min farmor sist.
Hon hittade ju såklart på skoskydden som hemhjälpen använder sig av när dom är hos farmor. Jag sa till henne att man skulle ha dom på fötterna och då satte hon genast på sig dom och sprang runt. Jättekul hade hon, och jag och farmor skrattade en del också faktiskt!


Nytt till Natalie

Idag svängde jag in på barnklädesaffären Smått & Gott som finns nere i Österbybruk innan jag hämtade Natalie. Skulle kika om det fanns nå fina sommarkläder till lillfis. Önskar att jag hade massa pengar för jag hitta mycket som jag ville ha. Men detta va vad jag kom hem med idag.






Seg

Jag kan för allt i världen inte förstå varför jag är så satans trött.
Igår efter att jag lämnat Natalie på dagis så åkte jag hem och sov. Satt vid datorn typ en kvart men insåg sen att jag inte orkade hålla mig vaken så jag la mig på soffan och sov tills det va dax att åka ner och hämta lillfis igen.
Ja, visst va det skönt och säkert behövde jag sova. Men det behövs städas och greja här hemma också. Tyvärr har jag inte krafter till det, så det får vänta. Tror inte att disken, tvätten och dammråttorna springer ifrån mig direkt. ;)

Nej, nu ska jag försöka gör liiite nytta i alla fall, innan jag somnar på soffan igen! ;)


Hemsida

Har ju glömt bort att tala om att jag sen förra veckan nu har en egen hemsida hos Forever.

Vill ni kika in och se vårat utbud och läsa mer om Aloe Vera och Forever så är adressen: www.myaloevera.se/mariewestergren


Veckans fråga!

Igår va det ett uthus som brann i Österby när vi åkte förbi.
Jag och Magnus började då disskutera om det brann upp eller om det brann ner?

Så det blir veckans fråga nu. Hjälp oss gärna med eran åsikt så vi vet vad som är rätt! ;)

Grattis!

Idag fyller världens bästa JONNY år!!! Så ett stort GRATTIS till honom.
Ska åka och äta lite tårta senare ikväll. Mums! ;)



Stal bilden från facebook! Hade ingen bra bild själv.

Barnmorskan

Idag va jag och bebis till barnmorskan.
Alltså jag skulle kunna vara gravid jämt bara för att få träffa henne. Hon är så underbart mysig och lättsam.
Idag va dessutom sista gången vi träffas. Nu ska hon ha semester i fem veckor så då får jag komma till en annan barnmorska sista gångerna. Känns lite tråkigt och det tyckte hon med. Hon vill ju så gärna se bebisen, men vi sa att vi ses på efterkontrollen sen. Alltid nåt! Gav henne tillåtelse att kika i min journal också så hon kan få se vad det vart för liten krabat. Fick jordens största och varmaste kram när jag gick därifrån idag. Bara sååå underbart!

Vilket fall så såg allt bara bra ut. SF måttet låg på 35 vilket motsvarade vecka 38 (jag är i vecka 35!) så hon tyckte att magen växt bra. Ha ha.. Kan man lugnt säga va!
Vi gick igenom lite om den kommande förlossningen och pratade lite allmänt om hur jag ville ha allt.
Jag tycker att det är skitsvårt att bestämma nu vad jag vill ha för smärtlindring. Det får man liksom ta när man ligger där och känner hur ont det gör. Dumt att ta massa saker man inte behöver! Kanske inte hinner få nåt heller. Så jag sa att jag ville köra som förra gången och ta lustgas så länge jag känner att jag klarar mig med det, sen får vi se. Jag är öppen för förslag.

Hon trodde heller inte att det va allt för långt kvar. Huvudet va "så gott som" fixerat och efter lite prat kom vi fram till att det nog va slemproppen som gick igår.
Vid varje toabesök va det som att torka snor från pullan. Duschade, men det vart likadant en stund efter så då sa hon att det nog va den som hade gått.
Frågade om jag hade märkt nåt av att det sipprat nå vatten, men det har jag inte gjort. Vart lite nervös efter den frågan kände jag. Kommer nog hålla mig hemma mycket nu. Kan ju liksom komma när som helst och barnmorskan sa att jag nog inte kommer att gå mina 40 veckor i alla fall.

Måste verkligen packa väskan, lägga bilbarnstolen i bilen och plocka fram lite bebiskläder nu känner jag. Har ju inte nånting framme. Tänk om jag måste åka inatt eller nåt. Ha ha... Då får bebis åka hem naken, och jag med för den delen. ;)

Namn

Fick en fråga om vi har nåt namn till bebisen.
Svaret är nej!

Jag är ju lite kinkig med att jag inte vill att nån i våran närhet heter likadant, och Magnus har typ inga förslag alls. Han hinner inte tänka på det säger han.

Så erat andra uppdrag kan ju få bli att ge oss lite namnförslag. Gärna både flick- och pojknamn då vi inte vet vad det blir för nåt som kommer.

Tack på förhand!

Bebis

Magen växer och växer och barnet där i är inte stilla en sekund. Vissa gånger gör det faktiskt sjukt ont när den håller på. Ofta så trycker den ut hela kroppen ut från min kropp så magen blir alldeles sne och ser ganska rolig ut. 

Ska till barnmorskan i morgon igen, vilket känns väldigt skönt.
Vill veta lite om hur barnet ligger för det känns inte som att det är så himla långt kvar tills den vill ut.

Tänkte att ni kanske kunde få gissa lite när ni tror att barnet kommer. Vore roligt att se om nån av er får rätt.

Beräknat födelsedatum är 14 juli.
(För att ni ska få lite huvudbry/hjälp så kan jag säga att Natalie kom 2.5 vecka för tidigt klockan 02:27. Kanske även denna bebis har bråttom ut eller vill den ligga kvar och mysa längre tro?)

Så snälla!
Skriv en kommentar om när ni tror att bebis kommer.
Datum och klockslag vore kul!


Händig man

Vi är ju som ni vet klara med vårat bygge på övervåningen (i alla fall det som måste göras nu. Ska ju fixa vårat sovrum och hallen också, men det blir ett senare projekt) så nu började Magnus på nästa projekt = ALTANBYGGE!

Han har snart satt sista regeln så nu ska det nog börjas skruva trall om en stund.

Kan inte förstå att jag hade sån tur att hitta en sån händig karl! Jag är lyckligt lottad jag! ;) Har nog den bästa mannen man kan ha faktiskt.
Vi bråkar/tjafsar aldrig (har inte gjorrt det än på över tre år i alla fall) tycker och tänker väldigt lika, har samma syn på barnuppfostran och han hjälper till massa hemma. Kan man ha det bättre än så?
Nej, jag tror faktiskt inte det.



Tänk att jag hittade den här karln hos min fina vän Jenny i april 2007 (kortet är taget den kvällen) men inte fattade förs i februari 2008 att han va den bästa för mig.
Tack älskling för att du inte gav upp utan va på mig som en hök.! ;)
Hur hade mitt liv sett ut utan dig tro? Det vill jag inte ens tänka på, för bättre än så här kan det fan inte bli!

Vill ni läsa våran lilla historia så finns den här.

Bakluckan

Gårdagens bakluckeloppis kan bara förklaras med ett ord: FIASKO!!!

Det va så sjukt lite folk där. Verkligen helt tomt! Våra bordsgrannar sa att det nog va den sämsta gången dom varit med om. (Dom brukade stå rätt ofta) Självklart med min tur så va det ju precis när jag äntligen hade lyckats tagit mig dit med alla grejor.
Men jag gick ju inte back i alla fall. Med inträdet/hyran det kostade att stå där + lite mat så gick jag typ 80 kr plus! Ha ha... Det är ju skrattretande! ;)

Fast jag och Sofie fick ju umgås en hel dag tillsammans utan barn och det va ju underbart! Mera sånt. ;)
Jag hade ändå en rätt bra dag, även om den hade varit sjukt mycket roligare om man hade fått sålt lite saker.

Nu ska jag gå igenom det jag fick hem igen och sen ska jag åka ner till loppisen i Österby med det jag inte vill sälja själv. Har ju några saker av värde och dom vill jag nog inte skicka ner. Dom sätts nog ut på Blocket eller Tradera.

Färdig packat!

Nu har jag packat ihop en massa skit.
Imorgon bitti drar jag och Sofie med alla grejor till bakluckan. (Loppis)
Hoppas på att få nån grej såld i alla fall.

Farmor

Efter tandläkarbesöket åkte vi in till min gamla farmor.



Farmor och Natalie i vintras/våras.

Hon fyllde ju år i början av maj, men vi har inte kunnat åka förs nu.
Dagen hon fyllde jobbade jag fram till 20 så då hann vi ju inte och dan efter fick Natalie vattkoppor. Vågade inte riskera att åka till en 91 åring med vattkoppor ifall att hon skulle bli dålig. Vill ju ha henne i livet ett tag till!
Sen när Natalie äntligen va frisk vart det massa annat skit och jag åkte på magsjuka så då ville jag inte heller åka. Men nu kom vi äntligen iväg. Kändes faktiskt skönt!

Hon är ju så ensam där hemma...
Vi köpte med oss en varsin räksmörgås och prinsessbakelse som vi kalasade på. Farmor vart så himla glad och beklagade sig över att jag hade köpt allt det där (+ en blomma) och hon hade ingenting hon kunde ge mig. Men jag unnar gärna min farmor massa saker medans jag kan!
När vi åt räksmörgåsen sa hon:
- Åhh.. Det här va det godaste du hade kunnat komma med!

Tänk att man kan bli så glad över en räksmörgås! Kan inte vara så kul att sitta hemma och inte kunna göra det man vill eller äta det man vill. Hon är ändå rätt pigg men orkar inte gå så långt, så hon sitter bara hemma om inte nån kommer och tar med henne på nåt. Hemhjälpen brukar dock vara snälla och gå ut med henne en stund om dom hinner och hon orkar.

Hon vart väldigt glad att vi kom och livade upp hennes vardag lite. Natalie va så söt och gav henne en stor kram och vinkade jättemycket innan vi åkte.
Såg dock på farmor att hon inte tyckte att det va så kul att bli lämnad själv igen. Nu hade hon ingen som skulle komma förs på måndag då hemhjälpen kommer en stund på fm.
Kändes inge roligt att lämna henne men Natalie va så himla trött så vi va tvungna att åka så hon fick sova lite.

Får åka dit snart igen. Kanske hon får se bebis då också! ;)
Önskar att min pappa också kunde få se mina barn. Han hade varit en så stolt morfar!
Men han är stolt som en tupp uppe i himlen och vi brukar åka och sjunga vid hans grav. Tror att han uppskattar det! Älskade pappa! ♥

Tandläkaren

Idag har jag varit till min underbara tandläkare i Storvreta.
Fick ett papper om det för några veckor sen, men har så klart tappat bort det. Visste dock att det va nån gång i juni som jag skulle dit. Trodde att det va den 17e men igår fick  jag ett meddelande på mobilen om att jag skulle infinna mig där idag klockan 9.
Hade ju planer på att åka in till min gamla farmor i Uppsala så Natalie fick följa med in till tandläkaren.
Syrran skulle kunna varit barnvakt, men det kändes lite onödigt att åka till Storvreta sen hem till Österby och hämta Natalie och sen åka in till stan igen. Så jag chansade på att Natalie skulle sköta sig! ;)

Tandläkaren tyckte att hon va jätteduktig som satt stilla i mitt knä medans hon undersökte mig.
- Måste vara en lugn liten tjej det här, sa hon.

Ha ha... Är många som tror att hon är lugn. Men om dom bara visste vilket vilddjur hon kan vara! Hemma och på dagis är hon ju inte stilla en sekund, men är man borta så kan hon vara stilla ett tag tills hon känner sig bekväm.

Vilket fall så tyckte tandläkaren att allt såg bra ut. Hon tog dock inga bilder då "hon såg att jag va gravid". Svårt att gissa på nåt annat va? ;) Ha ha...
Så när bebis hade kommit ut och jag kände mig redo så skulle jag ringa och boka en tid till så hon fick kolla ordentligt. Hon trodde dock inte att det va några hål eller så. Men däremot sa hon att hon ville kolla upp mina visdomständer.
Dom växer ju vågrätt mot dom andra tänderna så innan dom förstör för mycket så tyckte hon att jag skulle ta bort dom.
Så nu vet jag vad jag har att vänta.
Va dock beredd på det så jag är ganska lugn trots att det lär bli en "mindre operation" för att få bort dom. Men kan jag föda barn utan bedövning måste jag ju kunna dra ut tänder med bedövning. Eller vad tror du?

Nu får det vara nog!

HERREGUD!!!
Mätte just min mages omkrets. Det är nästan så att jag inte vågar säga hur stort/långt det va runt. Nästan så att jag skäms. Men det är ju faktiskt bebisen som ska skämmas som gör så att mamman ser ut som en flodko!

Jag viskar nu måttet till dig så ingen annan hör...

*127 cm!!!*

Har passerat måttet jag hade med Natalie med 6 cm och det är över 1 månad kvar!
Hur ska det här sluta?

Snacka om svälld!

Jösses så varmt det är idag! Spelar ju ingen roll att det blåser. Fatta hur olidligt varmt det hade varit om det inte blåst!!!
Finns en nackdel med denna värme = mina ben och fötter.

Dom har samlat på sig sjukt mycket vätska och är som två stubbar istället för ben.



Höger ben är lite bättre än vänster. På vänster ben har jag ju inte ens en vrist kvar och trycker jag på benen så blir det värsta gropen. Känner knappt mina smalben. Sjukt!

Så jag får väl försöka sitta i högläge (vilket är jättelätt när man måste springa efter en 1 åring som mest gör en massa bus hela tiden) och dricka vatten.
Vad annars kan man göra åt det tro?
Har ni nåt förslag?

Sol

Nej, nu ska jag torka alla tårar jag fällt på morgonen och gå ut.
Ska dra på mig min nya bikini och lägga mig i hängmattan en stund tror jag. Älsklingen ringde nyss och sa att jag skulle lägga mig där och vila lite med ett korsord.
Man måste väl lyda dom nån gång! ;)


Tårarna rinner...

Alltså jag bara ÄLSKAR den här låten!
Jag gråter hur mycket som helst varje gång jag hör den.

Hur stark är inte han som gör allt detta för sin älskade. Hur många killar hade inte bara dragit och lämnat henne kvar. Hans kärlek till henne är så stark och helt enorm!

För er som inte vet så va tjejen med i en bilolycka och fick stora hjärnskador och nu gör dom allt för att få henne tillbaka. Finns massa klipp på youtube. Jag har precis suttit och tittat på några.

Här får ni höra låten och se videon:




Anywhere you are, I am near
Anywhere you go, I'll be there
Anytime you whisper my name, you'll see
How every single promise I'll keep
'cause what kind of guy would I be
If I was to leave when you need me most

What are words
If you really don't mean them
When you say them
What are words
If they're only for good times
Then they're torn
When it's love
Yeah, you say them out loud
Those words, they never go away
They live on, even when we're gone

And I know an angel was saved
Just for me and I know I'm meant
To be where I am and I'm gonna be
Standing right beside her tonight
And I'm gonna be by her side
I would never leave when she needs me most

What are words
If you really don't mean them
When you say them
What are words
If they're only for good times
Then they're torn
When it's love
Yeah, you say them out loud
Those words, they never go away
They live on, even when we're gone

Anywhere you are, I am near
Anywhere you go, I'll be there
And I'm gonna be here forever more
Every single promise I'll keep
'cause what kind of guy would I be
If I was to leave when you need me most

I'm forever keeping my angel close

Klippning

Jag måste ha världens bästa frisör.
Ringde henne igår kväll vid 18 tiden och frågade om hon hade lust att klippa mig nåt.
- Självklart! När vill du komma, säger hon.
- Natalie är på dagis tis-tors mellan 9-14 så har du nån sån tid så passar ju det bra.
- Ja då, kan du komma i morgon kl 12?

Snacka om att man får tid direkt. Service eller vad?!

Så nu ska jag göra mig klar och dra iväg och klippa mig.




Thun´s

Igår vart det av. Fick med mig syrran och hennes kompis Carro och så drog vi till Thun´s.

Gårdagens inköp:



Till pappan: Två t-shirts och 4-pack kalsonger



Till Natalie: Långärmad t-shirt, leggings, 3-pack strumpor och två strumpbyxor med halkskydd.
Dock är strumpbyxorna jäv-igt stora så dom lär hon inte kunna ha än på ett tag, fast det är hennes storlek. Ser ut att vara typ till en 3-4 åring och inte till en 1 åring. Lite tråkigt!



Till mamman: Två linnen, två 3/4 leggings, 2 st 2-pack leggings, ny bikini, sommarskor, skrubbhandskar, fotfil och en ny borste.

Har ju aldrig använt leggings förr, men nu har jag kommit på att det är ganska skönt och smidigt. Dessutom är ju alla andra skitsnygga i det så då måste väl jag också kunna ha det. Det här med mode är inte min grej riktigt så när alla andra snart slutar med nåt då börjar jag! ;)

Såg nu att det inte va så mycket färg på grejorna jag köpte heller. Allt va svart eller vitt.! ;) Men det är ju bara basplagg så det får vara så. En färgglad tröja till så blir det nog kanon...

Bäckensmärtor

Hittade en sån bra artikel om foglossning och bäckensmärtor.

Är manliga läkare som forskar i det dessutom vilket känns ännu bättre.
Tyckte det va bra skrivet när dom sa: - Hade detta varit ett manligt problem hade det lagts ner miljoner och åter miljoner på att lösa.

Vill du också läsa artikeln så finns den HÄR!

Tur

Vi har ju sagt att vi ska köpa en tripp trappstol till Natalie. Hon vill ju inte sitta i barnstolen längre. Sitter hon inte så här:





så står hon. Går ganska bra om hon får sitta på en "vuxenstol" men hon kommer ju så långt ner.

Igår kväll va Magnus in på blocket och precis då hade nån lagt ut en stol för bara 200 kr så vi ringde direkt och sa att vi kommer och hämtar den.
Så nu ska jag åka in till stan (Uppsala) och bli en stol rikare och efter det ska jag äta en god middag med min vän Nettan.
Får se va vi hamnar på för fräsig restaurang! ;)

Besök

Idag har vi haft besök här hemma.
Min mamma och hennes karl kom hit för att se hur vi hade fått det uppe.
Efter fikat va det tydligen dax för en varsin siesta! Båda två lånade våran hängmatta en stund! ;)



Här ligger mamsen och lapar sol! ;)

Flytt

Igår va det äntligen dax.
Magnus va så himla duktig hela dan i lördags och jobbade på med rummet där uppe. Så igår va det bara golvlister och städning kvar. Det fixade vi till på förmiddagen så allt va klart för inflytt.
Hade ju tänkt att Natalie skulle få ha sovit middag i sitt nya rum, men hon somnade på soffan (igen...) med sin Nalle Puh så den planen sprack!



Men när hon vaknat började vi flytta upp alla saker. Eller ja, sängarna och några leksaker. Mer grejor än så har vi inte än. Ska köpa lite grejor som byrå och sånt sen. Hon ska ju även få ny säng...

Så inatt sov vi uppe för allra första gången.
Kändes så himla konstigt. Nästan som att vi flyttat till ett nytt hus. ;) Det va alldeles tyst där uppe också så jag hade nästan svårt att somna. Natalie va jätteduktig inatt. Vaknade till en gång och då gick Magnus dit och la ner henne igen och efter en stund sov hon. Trodde ju att det skulle bli lite mer livat än så. Hoppas dock att hon fortsätter så här duktigt!

Så här blev det där uppe:



Natalies nya rum!
Är väldigt tomt just nu. Dock tog det inte lång tid innan massa saker låg på golvet som ni ser. ;)
Väldigt opassande gardiner vart det också, så dom ska bytas ut!



Bebisens rum!
Är ju inga tapeter där inne än eftersom vi inte vet vad det är för filur som kommer.
Så tillsvidare får vi nöja oss med gipsskivor, men det är inte så tokigt faktiskt.
Vi bor också där tills vi gjort klart vårat sovrum. Bebis behöver ju inte eget rum på en gång. Har Natalie klarat sig i nästan 1,5 år ska väl bebis klara sig en stund också.

Så här såg det ut innan vi började bygga rummen:



Kattvind



Sovrum



Väggen mellan kattvinden och sovrummet är riven.



Det reglades på, isolerades och en ny vägg sattes upp.

Sen såg ni ju slutresultatet!

Jag är helnöjd med vad min sambo gjort!

Båtresa

I fredags va jag och Natalie ut till Natalies faster Ewy med familj på deras ö utanför Östhammar. Magnus kom också dit efter att han slutat jobba.
Det är verkligen mysigt där!
Vi vart bjudna på fika och middag och några mycket trevliga timmar.
Ewy tog några kort som jag snodde så ni får se min lilla skit i action! ;)



Jättekul att sitta i jorden och gräva!



Så vart man så här snygg efteråt!







Det här kortet tyckte jag vart jättefint på Natalie!

Vid 20 tiden va det dax för oss att åka hem. Dock va det fortfarande strålande sol och varmt.
Va lite svårt att knäppa i motljus men några bilder fick jag på min lilla fis när vi satt i båten på väg tillbaka.






Syrrans student

I onsdags tog ju syrran studenten.
Massa grattis till henne!!!
Tänkte att ni skulle få se hur fin hon var då. ;)





Syrran och gänget. Matilda (syrran) står längst till höger...

Självklart skulle dom åka lövad kärra från Gimo och hem till Österbybruk sen! ;)


Stolt som en tupp

Det är min lilla tjej så fort hon får chansen att åka nåt med sin pappa. Gräsklippartraktor, fyrhjuling, grävmaskin, skoter, bil, lastbil... Ja listan kan göras lång!

I torsdags hjälpte hon pappan att klippa gräsmattan.



Sitta och skrika, skratta och vinka till sin mamma är givet när man åker!



Man måste ju brumma som gräsklipparen också! ;)

Trött

Jag och Natalie satt/låg i soffan och kollade på tv. Jag kände mig lite trött så jag småblundade lite ibland. Natalie däremot va pigg som en mört och hoppade runt.
Helt plötsligt la hon sig ner och tittade på tvn och efter typ 3 minuter så sov hon.
Gissar att hon också va trött ändå! ;)



Nu har jag flyttat över henne till sängen och funderar starkt på att vila en stund jag också.

Blir nog inge Thun´s idag i alla fall. Lusten försvann lite. Kan åka nån dag nästa vecka istället, är nog mindre folk då också.
Kanske att vi ska ta oss en tur ut till Natalies fasters ö mot eftermiddagen. (När Natalie vaknat) Natalies kusin hade skrivit till oss på Facebook och tyckte att vi skulle komma. Det vore ju himla trevligt! Va länge sen vi träffa dom nu.

Aloe Vera och djur

På tisdagkväll ska vi ha en affärspresentation på Park Inn hotell i Uppsala.
Då får vi veta vad Aloe Veran kan göra för gott med oss och för våra djur.

Specialtemat
är djur så om du är intresserad av att följa med och lyssna och ställa eventuella frågor så hör gärna av er så fort som möjligt. (Har för mig att hon som skulle prata höll på mycket med hästar bla.)
Som min gäst får du gratis inträde. Bra va! ;)




Vad ska man hitta på idag då mån tro?

Magnus skulle  ju vara långledig nu, men som vanligt blir det inte som vi planerat. Idag va han tvungen att jobba på JOKAB och imorgon ska han spränga och greja åt nån snubbe i Östhammar. Så jag och Natalie får försöka hitta på nåt annat roligt än att umgås med pappsen.

Satt och funderade på vad vi skulle göra idag. Har ingen större lust att sitta hemma nämligen.
Funderingarna vart om vi kanske skulle dra till Thun´s och shoppa lite. Min lilla fis behöver massa kläder. Har ju typ tomt på sommarkläder i lådan. Sen skulle jag behöva lite kläder också. Nåt linne eller så, och SKOR! Övriga kläder får vänta ett tag till tills lillbebis kommit till världen.

Det är ju dessutom mycket roligare att handla kläder till Natalie nu. Har ju kommit på att man kan kika på både bebis- och flickavdelningen nu när hon kommit upp i storlek 86. Lite större utbud vart det ju kan man säga! Nice! ;)


RSS 2.0