Sjukhusbesök

Det hela började i går morse.
Natalie lekte och sprang runt precis soom vanligt på morgonen. Helt plötsligt kommer hon och säger att hon har ont i foten. Några minuter senare kunde hon inte ens gå. Hon hade jätteont.
Jag frågade henne om vi skulle vara hemma, men det ville hon inte. Hon skulle prompt till dagis och leka min sin bästis Molly och fröken Pia. ;)

Så vi klädde på oss och åkte ner till dagis. Tänkte ju att det kanske kunde vara något som skulle gå över. Kanske räckte med att komma till dagis. Men väl där så bara grät hon så fort jag ställde ner henne. Så vi åkte igen.
Hade en trip till stan inbokad. Men vi fick skjuta på den. Istället åkte vi till kyrkis. Dels för att väga Fred men också för att kunna fråga sköterskan på bvc vad hon trodde om Natalies fot.
Under tiden vi va på kyrkis så kröp Natalie om hon skulle nånstans. Men mest grät hon och satt i knät.
Bvcsköterskan tittade på foten men kunde inte se något och hon fick ju vrida och klämma på den så det va ju bara när hon stötte sig på foten.
Växtvärk kanske... Men nej, det kändes inte rätt.

När vi kom hem från kyrkis så gick barnen och sov och efter en stund kom Magnus hem. Ringde och frågade om han kunde komma hem och han hade ändå inget att göra, så det passade ju bra då.

Avvaktade tills Natalie hade vaknat igen, men såg att hon fortfarande inte kunde stå på benet.
Så vi ringde 1177.
Dom sa att vi skulle åka in. För va dt något med fötter på barn så ville dom att en läkare skulle kolla inom 12 timmar.

Packade ihop väskan och åkte. Lämnade Fred hos moster och sen åkte vi till barnakuten på Ackis.

Väl där kunde hon stå på benet utan att grina, så jag tänkte att det va ju typiskt att det skulle bli bra nu då helt plötsligt. Men riktigt bra vart det inte!

Först va det en jättegullig läkarkandidat som tittade på hennes fot. Hon kunde inte se något konstigt men såg ju att hon haltade rejält när hon gick.
Så hon rådfrågade sin handledare och han kom sen och tittade han också. Även om Natalie protesterade lite. 
Han beslutade för att vi skulle röntga foten och höften, samt ta blodprover för att kolla om hon hade någon infektion.

En söt sköterska kom och tog blodprov i fingret. Natalie va jätteduktig och satt bara och tittade på vad hon egentligen gjorde med hennes blod. Duktiga tjej! Efteråt gav sköterskan henne en glass för att hon va så duktig! :)

När blodprovet va gjort gick vi vidare till rötgen. Va väl ingen större hit, men efter bild nummer två så märkte hon att det inte va något farligt så då gick det bra. Pappa satt med henne och jag höll i benen så dom va stilla.

Efter rötgen fick vi vänta en stund på svaren och då kröp Natalie runt och lekte i ett litet hus som dom hade där.

Svaret kom och vi gick tillbaka till akuten igen.

Allting på rötgen så bra ut och hon hade ingen större infektion som dom kunde se på blodprovet så vi skulle få åka hem igen.

Läkaren sa dock att det kunde vara något som hette höftsnuva. Så om hon fick feber eller inte kunde gå på fredag så skulle vi komma in igen för att göra en ultraljudsundersökning.

Idag har hon också ont och kan inte gå. Knappt så hon vill krypa heller. Så vi få väl se.
Som det känns nu så blir det en trip till sjukhuset imorgon.

Vila skulle hon göra mest hela tiden.
Dock är det ju lite svårt att få en orkanvind att vara stilla även om vi försöker med allt.
Hon försöker ju leka ibland. Bygga klossar och sånt, sen kollar vi på tv. Men hon lessnar ju så fort och jag orkar inte gå och bära på henne hela tiden.

Om en stund ska vi åka ner till mamma/mormor och hälsa på. Hon va ledig idag. Kanske jag får lite avlastning från bärandet. :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0