Våran vistelse på Tallskäret

I tisdags åkte jag, Magnus, Natalie, Jonny, Stina och Ida ut till Tallskäret. Det är en ö utanför Gräsö som Magnus familj äger.
Där finns det en liten stuga som dom byggt som är hur mysig som helst.
Finns inget rinnande vatten, el eller några andra nymodigheter och det är nog därför man trivs så bra. Man får bara vara och njuta av tillvaron. Inga måsten!



"Kojan"



Utsikt från klipporna



Klipporna ner till bryggan

När vi kom ut åt vi lite lunch och sen åkte Jonny och Ida ring efter båten. Båda två såg ut att tycka att det va väldigt roligt.
Vi grillade lite till middag och efter det tog vi en tur med båten. La ut ett nät i hopp om att få lite fisk och sen stannade vi till på en grynna och fiskade lite. Stina och Ida fick en liten abborre, eller hackborre som Ida sa. När vi sen försökte rätta henne typ 1000 gånger så vart hon lite less på oss tror jag så då fick det heta bara borre. ;)



Ida och jag matar fiskarna med köttbitar. ;)



Stina, Magnus och Natalie i båten vid fisketuren.
(Bilderna är stulna från Jonnys facebook...)

Efter fisketuren åkte vi och tog upp nätet igen, men vi hade inte fått nå fisk. :( Men Ida va så glad för sin lilla hackborre som hon fått så det gjorde inget.
När vi kom tillbaka till kojan så hjälpte Ida Magnus att filéa den lilla fisken och sen stekte vi på den en sväng så Ida fick äta upp sin lilla hackborre.
På kvällen spelade vi lite kort och hade det bara mysigt.

På onsdagmorgon åkte vi ut och la ut ett nät igen. Hoppades på lite fisk till lunch. Vi låg och sola lite och åkte lite ring igen. Den här gången provade även jag och Stina på att åka lite. Va faktiskt ruskigt roligt. Trodde att man skulle hamna i vattnet flera gånger men vi klara oss.
Tog upp nätet igen och hade då fått 5 abborrar. Dom grillade vi och åt stekt potatis till. Gott vart det!
Lite solande och mys innan det va dax för Jonny, Stina och Ida att åka hem. Hade gärna fått stanna längre men dom skulle iväg på torsdagen så dom kunde tyvärr inte. Kan säga att Ida va ruskigt sur över att behöva åka hem. Hon vill ju åka ringen och ha fiskespö!
Men dom får gärna följa med ut flera gånger så ska Jonny även få prova vattenskidorna. Hann ju inte med det den här gången. ;)


På kvällen efter att Natalie hade somnat gick jag och Magnus ut och grillade lite korv och jag tog mig ett kvällsdopp. Magnus tyckte att det va för kallt så han stod kvar på land.

Torsdagen borjade med att vi fick sanera halva sängen. Efter att Natalie hade ätit lite ersättning och somnat så kom jordens kastspya. I sömnen!!! Jag tyckte att det stank spyor i hela kojan! Är inte riktigt van vid att hon kräks, det händer så sällan. Hon fick lite gröt och sen gick hon och la sig igen.



Natalie äter sin gröt, glad som få! ;)

När hon sen hade somnat om och vi hade ätit frukost tog jag och Magnus ett litet dopp. Va kallt till en början men när man hade varit i en stund så va det riktigt skönt, ca 22 grader.
Precis när vi hade badat klart kom Magnus bror Stefan med familj ut och sen ko mäven nästa bror Kjell med sin familj.
Vi fikade lite och sen drog vi oss hemåt.
Va väldigt skönt att få komma hem och ta en dusch och lägga sig i sin egna säng.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0